Програма на сдружение BG Бъди активен

откриване младежка сфера

Шумен вече има своето ново младежко _Място

 

Новото културно пространство на Шумен, ситуирано в парка зад Безистена, събра под купола си малка сцена, пиано и библиотека, която вече прелива от книги

С тържествена церемония открихме дългоочаквана младежка геосфера, част от проекта _Място. Новото културно пространство на Шумен, събра под купола си малка сцена, пиано и библиотека, която вече прелива от книги. На затревеното пространство пред геосферата са разположени импровизирани мебели от палети и барбарони, кошчета.

Геосферата се намира в градинката до хотел „Шумен“. Идеята на пространството е да се организират събития, да се правят литературни четения, и да се събират младите хора на едно място.

Изграждането на пространството премина през няколко етапа. По време на етап 3- Действие, се състояха две работилници, като в дейностите участие взеха около 50 ентусиасти и доброволци

В празника по откриването участваха момичета от Танцувалня, девойките от танцова формация Emotion и Алекс Донева. „Всички са добре дошли тук. Вярвам, че това място ще се превърне в любимо кътче за Шумен и гостите му„, сподели Петър Бодуров от местната партнираща организация по проекта.

Включете се в групата на проекта във фейсбук – TheSpot – Шумен, за да следите всичко актуално, което се случва с него.

Проектът _Място е създаден с цел да се експериментира с надграждане на качеството на градската среда и на база на желанието и участието на местните граждани,  ръководен от сдружение „BG Бъди активен“ и финансиран от Coca-Cola Foundation.

No Comments

Post a Comment