Програма на сдружение BG Бъди активен

сахат

Сахат тепе: Да направим Пловдив по-чист заедно | Галерия

Сахат тепе обедини пловдивчани и повдигна темата за споделените градски пространства – галерия

Над 100 доброволци станаха част от акция по облагородяване на Сахат тепе. Акцията се проведе рано тази сутрин и обедини служители от администрацията на район “Централен”, служители на ОП “Градини и паркове”, служители на EVN, доброволци от БГ Бъди активен, студенти, граждани и НПО организации. В рамките на 4 часа бяха отворени водоскоците, премахната бе инвазивната растителност. Ремонтирани бяха пейките на хълма, а тепето бе почистено чрез мащабна акция.  Отпадъци също нелипсваха. Събитието е част от дейностите по проект “Партньорство за красива и чиста България” и дългосрочната програма _Място България. Те са организирани в партньорство на сдружение БГ Бъди активен, ОП “Градини и паркове”, Район “Централен” – Община Пловдив, с участие на множество служители на EVN.

“Промяната започва от нас. Всеки може да допринесе за това, градът ни да бъде по-красив. По-чис. По-приятен. Всяка една малка намеса е стъпка към постигането на тази промяна”, казва Гергана Ангелова от БГ Бъди активен.” Честно казано не е лесно да събереш доброволци, но ние сме щастливци да получим подкрепата на толкова много активисти”.

Сдружение БГ Бъди активен продължава да работи активно за каузата да увеличи гражданската активност и обществената отговорност на хората. Публичните пространства да бъдат по-чисти, красиви и достъпни. Да се превръщат в център на социалния живот в местната общност. Като част от програмата _Място България в Пловдив продължават да се случват още много кампании и инициативи целящи да ангажират хората със заобикалящата ги среда. Това са почиствания, провеждане на образователни кампании с цел насърчаването на разделното събиране на отпадъци и убеждаването, че рециклирането има смисъл, както и различни събития, посветени на устойчивия начин на живот.

МЯСТО България се реализира благодарение на подкрепата на Фондация Кока-Кола.

Още идеи как да живеем в по-чиста среда  може да откриете на сайта на инициативата thespot.bgbeactive.org

No Comments

Post a Comment