Програма на сдружение BG Бъди активен

Рециклирани подвързии за учебници и тетрадки

5 начина за подвързване на учебниците и тетрадките чрез преизползване на различни материали

Учебниците и тетрадките на децата се използват ежедневно и е много важно, особено при по-малките ученици, които връщат учебниците си за последващо ползване, да се запазят в приличен вид. Затова е необходимо учебниците и тетрадките да се подвързват. Най-лесният начин е да закупите готови подвързии от книжарницата. Но има много други интересни и оригинални идеи за подвързии, от които можете да се възползвате. Ето моите пет:

 1.Хартиени торбички

Вече започна голямото пазаруване за учебната година. Всички подготвяме децата си като купуваме нови дрехи, обувки, тетрадки и други необходими принадлежности. Това обаче води до натрупване на множество хартиени и найлонови торбички в домовете ни. Можете да им намерите идеално ново приложение като ги използвате за подвързване на учебниците и тетрадките. Изрежете дъното на торбичката и премахнете дръжките. Изрежете от едната страна, разтворете и ще получите голям правоъгълник, с който да подвържете учебните помагала.

2.Найлонови торбички

Много от магазините слагат продуктите и в найлонови торбички. Единственото, за което могат да се използват след пазаруване е за съхранение на вещи у в дома или за събиране на отпадъците. Но защо да не бъдат рециклирани и много успешно да се превърнат в различни и нестандартни подвързии за учебниците и тетрадките. А количеството на найлоновите торбички у дома и на изхвърлените в природата значително да намалее.

3.Стар текстил

Друг практичен начин за подвързване е използването на стар, но здрав текстил. Старите дънки са идеални за целта. С тях можете да изработите страхотни подвързии и да рециклирате старите дрехи като ги превърнете в нещо оригинално и уникално. Аз използвах широката част на крачола в частта около бедрото. Сложих шев от всички страни, за да не се разнищи. Всъщност искам да се разнищи, но само по ръбчетата. Използвах и задния джоб на дънките. В него може да се постави молив или химикал и други принадлежности.

4.Хартия от букет

Във всяко семейство поне веднъж годишно има повод, на който се подаряват големи, красиви букети с цветя. Всички тези цветя стандартно са опаковани в различни по вид хартии. Те могат да се превърнат в страхотни, цветни и шарени подвързии. Така че, следващия път когато красотата на цветята увехне, помислете и не изхвърляйте целия букет. Запазете хартията, мрежата, панделките и им намерете ново предназначение.

5.Стари детски книжки

Старите книжки с игри или за оцветяване, които сте купували на децата могат да се превърнат в прекрасни подвързии. Можете да използвате и кориците и страниците им. Те обикновено са с любимите им герои и ще направят подвързиите за тетрадките и учебниците им интересни и забавни.

Времето, в което живеем е белязано от свръхпроизводството и свръхконсуматорството. Хората постоянно купуват и трупат много нови и, в повечето случаи, ненужни вещи. Децата ни са меко казано презадоволени и интересът им трудно може да бъде задържан, задълго, от нещо. Струва си времето и усилието да им покажем, че има много начини за повторно използване на непотребните, на пръв поглед, неща. Нека да събудим въображението и креативността им и да насочим вниманието им в правилната посока…

No Comments

Post a Comment