Програма на сдружение BG Бъди активен

Приключенско_Място – Пловдив

ℹ Приключенско _Място е локация, намираща се в подножието на едно от пловдивските тепета – Младежки хълм

✅Мястото е популярна дестинация за различни музикални и културни събития, физическа активност и разходки. БГ Бъди активен работи в посока облагородяване и опазване чистотата на района около единствената сграда в близост – Приключенски център Младежки хълм. Гражданите, които посещават често локацията са от различни групи и възраст, някои са жители на околните квартали, други посещават подножието на хълма послучай организирани събития или просто за да прекарат деня сред красивата природа на тепето, която често е спасение през горещите летни месеци.

💡Поради причина, че различни групи посещават мястото, проектът се фокусира силно върху внасяне на функционалност и нови спортни елементи в пространството, както и поддържането му чисто.  На популярната поляната БГ Бъди активен, заедно с партньори, доброволци и активисти, поставиха Фитнес на открито и кът са срещи, направен от рециклирани материали. Основни и регулярни дейности за облагородяване на зоната през годините на процеса(продължаващи и сега) са почистващите акции, които организацията провежда. Сградата на приключенски център Младежки хълм беше обновена и изрисувана с графити на тема природа, приключения и опазване на околната среда.  Предстоят финални щрихи по преобразяването на пространството, което обаче няма да сложи край на активностите в района.

➡ Освен всичко това, на Приключенско_Място са поставени кошчета за разделно събиране на отпадъци

ℹЗа случването на Приключенско_Място работихме с Приключенски център Младежки хълм, Детска архитектурна работилница, WOW Gym, Сдружение Визионери, сдружение Зелени мотиви.

ℹ„Приключенско–Място“ е част от инициативата Място #БезОтпадъци на платформата Аз, Ти, Пловдив!, ръководена от сдружение “БГ Бъди активен” . Промените бяха осъществени с подкрепата на Coca-Cola Foundation

No Comments

Post a Comment