Програма на сдружение BG Бъди активен

шумен без отпадъци

Правим Шумен #БезОтпадъци възможен!

Книга срещу хартия – Фондация Подобри, партньор на програмата _Място  с мащабна кампания

В началото на месец септември фондация “Подобри” стартира онлайн платформата “Почисти в Шумен”, която цели да събира информация за замърсените региони в грaда. Така местният партньор в града цели да превърне Шумен в град без отпадъци, използвайки гражданско участие и развивайки устойчиви поведенчески модели чрез иновативни технологии. Платформата дава възможност на всеки гражданин да локализира и заснеме замърсени участъци в Шумен, допринасяйки за създаването на виртуална карта на замърсяванията в града и региона. Като следваща стъпка гражданите ще могат да се включат в почистването на замърсените райони и да заснемат крайния резултат. Всеки участник, включил се в локализирането, почистването и заснемането на резултатите ще получи специална награда. Екипът на фондация “Подобри” ще следи периодично състоянието на почистените участъци, като крайната им цел е превръщането на Шумен в по-устойчив град за живеене.

Междувременно в града продължават инициативите „Почисти квартала“. Организаторите ще раздават чували и ръкавици на всеки, който пожелае да се включи в почистването.

В пункта още ще можете да се предава и стара хартия, която ще бъде рециклирана, а в замяна гражданите ще получават книга.

На 1-ви октомври почистване в квартал Тракия 

На 8-ми октомври почистване в квартал Българанов

♻️ Дейностите в Шумен са част от инициативите на програмата _Място България на сдружение БГ Бъди активен и се осъществяват с подкрепата на Фондация Кока-Кола ♻️

No Comments

Post a Comment