Програма на сдружение BG Бъди активен

Поканете Шишеяд на гости във Вашия град!

Защо? Заедно към устойчивост и екологична отговорност! #БезОтпадъци

Направете Вашите събития по-зелени и по-устойчиви!

Кой? Ако сте организация, планираща спортно или културно събитие, или град/общинска администрация, домакин на фестивал или спортен празник, присъединете се към нас и поканете Шишеяд да бъде Ваш специален гост!

Как може да се случи това: Прочетете Условията за получаване и ни пишете на  [email protected] и ние ще направим всичко възможно да осигурим присъствието на Шишеяд във Вашия град. 

Обиколката на Шишеяд е част от дейностите по кампания “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”, в посока по-зелени и устойчиви културни и спортни събития!

 

Параметри на гостуващия Шишеяд:

Малък Шишеяд с размери вис.68 см, дълж.80 см., диаметър 36 см.

*ако смятате, че този размер ще бъде малък, за да покрие Вашето събитие, моля свържете се с нас, за да изговорим нуждите Ви.

Условия за получаване и насоки:

  • Административни и логистични насоки:

        – Изпращаме малък Шишеяд с куриерска фирма Интерлогистика за Ваша сметка;

            – Моля проверете състоянието на Шишеяда при получаване и (все пак минава през транспорт на куриери и ако има проблем, в резултат на това да знаем, за да се обърнем към тях за предявяване на претенции). В тази връзка моля опаковайте добре Шишеяда със стреч фолио при връщането.

            – Моля да подпишете предоставения по куриера приемо-предавателния протокол и да ни го върнете заедно с обратното изпращане след събитието към Пловдив.  Останалите материали остават за Ваше ползване.  

Адрес за връщане на Шишеяда:

гр. Пловдив 4000

Южна индустриална зона

бул. Цар Борис 3-ти Обединител, Продължение 1

Бизнес парк „Флавия“

За Сдружение „БГ Бъди активен”

Лице за контакт: Зоя Георгиева; тел: 0885037628

        – Събраното количество пластмасови бутилки в Шишеяда може да съберете и изхвърлите в най-близкия контейнер за разделно събиране на отпадъци. Ако е голямо може да контактнете местната оползотворяваща компания за извозване на събраните отпадъци от пластмаса. Ако имате нужда от съдействие и връзка с такава компания, може да ни контактнете за съдействие!

      Обратна връзка от събитието- за по-добро комуникиране и споделяне на добрите практики от наша страна ще са ни необходими следните Данни за събитието и индикатори – брой участници, брой доброволци, ангажирани в събитието, количество  събрана пластмаса в Шишеяда и снимки

 

Комуникационни  насоки за събитието :

Може да комуникирате събитието, като част от събития #БезОтпадъци. Събития  #БезОтпадъци определяме тези, които са организирани с цел намаляване на отпадъците и насърчаване на устойчивото поведения. Това се случва най-вече с насърчаване на участниците, организаторите и зрителите да възприемат екологични практики и да минимизират количеството генерирани отпадъци по време на събитието. Целта е да се създаде по-зелена събитийна  култура, която намалява отпечатъка си върху околната среда. За повече идеи и лесни стъпки  за случване на събития #БезОтпадъци може да прочетете в нашия ресурс ТУК

 

Няколко предложения за постове за социални мрежи

  1. Арт инсталацията Шишеяд гостува при нас и  призоваваме всички гости и участници в  събитието да събират разделно своите отпадъци и да се замислят за това какво оставят след себе си.
  2.  Заедно с @bgbeactive  посланието за по-зелени събития и по време на……….събитие……….. ще отправим призива за преосмисляне на отпечатъка, който оставят големите събития върху града ни! По време на събитието ще бъде проведена  кампания, насърчаваща посетителите да не оставят отпадъци след себе си и да пазят чисто.
  3. Имаме един специален призив към всички участници и гости – да покажем, че спортуващите хора са пример за подражание, не само като активни хора, но и като отговорни граждани! Нека не оставяме боклук след себе си и нека да съберем разделно отпадъците – със своите пластмасови бутилки можете да нахраните гладния Шишеяд, който ще откриете разположен до………дата………

 

Съвети за комуникация в  социалните медии: 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.