Програма на сдружение BG Бъди активен

Акция Път #БезОтпадъци, посветена на Световния ден на Земята – 22 април

Почистват междуселските пътища в района Община Мездра и Община Роман

Четири села обединяват сили, за да ни припомнят за споделената отговорност към средата около нас

Световният ден на Земята – 22 април се отбелязва ежегодно в 174 държави в света с различни акции, посветени на опазване на нашия Дом – Планетата Земя.

Тази година, по повод Световния ден на Земята,  хората от 4 села – с. Дърманци, с. Лик, с. Ослен Криводол (Община Мездра) и с. Синьо бърдо (Община Роман), ще обединят сили и ще покажат добрия пример и ще почистят общинският път от с. Дърманци до с. Синьо бърдо с обща  дължина 16 км.

Почистването  е част от дейностите на кампания “Искам да съм полезен …Рециклирай ме!” на сдружение BG Бъди активен, като с Ослен Криводол е едно от най-активните населени места през тази година, които са част от добре разпознаваемата кампания. Всеки, който е пътувал по този път е забелязал незаконните сметища и изхвърлените от шофьорите отпадъци. За съжаление, за тези боклуци няма ежемесечно организирано почистване, а нови отпадъци се трупат всеки ден. Замисляли ли сте се колко по-красиво би било докато пътувате да се любувате на чиста природа?

Ето защо тази година решихме да обединим усилията си в една обща кампания. Очакваме да се включат над 50 доброволеца, като за всеки от тях ще има осигурени чували, ръкавици, тениски, храна и вода. Отпадъците ще се събират разделно (където е възможно), за да могат   да бъдат върнати за рециклирани.

След края на кампанията, всички събрани отпадъци ще бъдат извозени от Общинско предприятие „Чистота“ Мездра,  а по пътя ще бъдат поставени  табели за превенция на замърсяването и видеонаблюдение. 

В кампанията, лично ще се включат кметовете от четирите села, както и екип от BG Бъди активен. Желаещи от други населени места да се включат в доброволческата акция, могат да заявят своето участие на тел.088 569 5509 – Роман Иванов.

 

Почистващата акция в района на с. Ослен Криводол е част от   дейностите по кампания “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” на BG Бъди активен и се осъществява с подкрепата на Фондация Кока Кола. 

 

No Comments

Post a Comment