Програма на сдружение BG Бъди активен

конкурс за дизайн

Победителите в конкурса за креативни дизайни на забранителни табели

БГ Бъди активен предоставят безплатно дизайните на общини/организации от цялата страна, за да реализират проектите

През изминалия месец, за да провокира гражданите по темата за общата ни отговорност  към градските пространства, сдружение „БГ Бъди активен“ обяви конкурс за дизайн на оригинални, въздействащи и забавни табели/знаци, които ще бъдат поставени в различни проблемни градски зони. Конкурсът бе отворен към графични дизайнери, визуални артисти, студенти в специалност „Графичен дизайн“ и сходни на нея, професионалисти от сферата на визуалното изкуство, хора с отношение към дизайна и изкуството.

Конкурсът бе част от дългосрочната програма на “БГ Бъди активен“ – “_Място България”, целяща да фокусира вниманието на обществото върху нуждата от промяна на публичните пространства в малки и големи населени места чрез активизиране на местните общности, използвайки подхода на т.нар. placemaking.

Оспорваното съревнование срещна ученици, студенти и млади професионалисти от цялата страна, с интереси в областта на дизайна и с силна гражданска позиция относно отговорността на всеки един към заобикалящата ни среда.

Журито на конкурса разгледа над 150 творби в трите категории: „Чиста градинка/парк“, „Кучето е отговорност“ и „Фасове“, като отличи тримата победители:

Първо място за Валерия Александрова, която спечели  едногодишен абонамент за Masterclass

конкурс за табели
конкурс за табели

Второ място за тандема Александра Лиловска & Карина Дикова, които спечелят парична награда.

конкурс за табели
конкурс за табели
конкурс за табели
конкурс за табели
конкурс за табели
конкурс за табели
конкурс за табели
конкурс за табели

Трето място – Павлина Лалева, наградена отново с парична награда.

почисти след себе си
почисти след себе си
почисти след себе си
почисти след себе си

Поради високия интерес и многото запитвания, сдружение „БГ Бъди активен“ реши да предоставят работните файлове на общини и организации от цялата страна, които искат да реализират дизайните и да поставят табелите в градска среда. Можете да се свържете със сдружението на email [email protected]

Всички участници в конкурса, можете да разгледате в галерията на страницата на _Място България във фейсбук.

2 Comments

Post a Comment