Програма на сдружение BG Бъди активен

Plovdiv BeerFest зад каузата #безотпадъци

_Място Пловдив продължава кампанията за намаляване на отпадъците по време на  фестивали

Посетителите на фестивала Plovdiv BeerFest, който ще се проведе от 5-ти до 8-ми септември на поляната на Младежки хълм, ще се насладят на безплатни питиета срещу събрани разделно отпадъци. Проявата е част от кампанията Junk Around, част от дългосрочната програма _Място България,  с която от сдружението се опитват да ангажират гражданите да пазят чиста и красива градската среда.

Освен акцията “Който пази чисто – пие бира!”, по време на фестивала ще бъде проведена мащабна информационна кампания на тема намаляване на отпадъците, които остават след големи събития и ангажирани на гражданите дългосрочна с темата за по-малко отпадъци в ежедневието. Активистите от _Място Пловдив, инициатива на сдружение БГ Бъди активен, ще съдействат с разполагане на контейнери за разделно събиране и специален инфо пункт на фестивала, на който доброволци ще помагат на гостите да изхвърлят разделно пластмасовите, стъклените и хартиените опаковки и ще разясняват на посетителите на Бирения Фест как да намалят и оползотворяват ежедневните си отпадъци.

 “Очаквам в събирането на отпадъци по време на фестивала да се включат много хора, които да почерпят вдъхновение и да бъдат готови за малки промени в ежедневието си, които да помогнат да оставим по-чиста поляната след фестивала”, сподели Стефан Горанов, организатор на Plovdiv BeerFest.

Искаме да вдъхновим хората да бъдат креативни, активни и отговорни към мястото, на което се забавляват. Посланието за нуждата от рециклиране на опаковките от храни и напитки вече стигна до хиляди посетители на събитията в Пловдив, по време на събитията от 2019-та, благодарение на платформата Аз, Ти, Пловдив, която инициирахме през миналата година. С организаторите на Бирения фест работихме и през изминалата година. Сега продължаваме отново да разпространяваме заедно кауза за събития #Безотпадъци.  Приветстваме тези стъпки на промяна в провеждането на събития и се радваме да видим устойчивост в действията на организаторите.”, каза Румяна Киризиева, от БГ Бъди активен.

Организаторите приканват посетителите на фестивала да се присъединят към инициативата и да съберат и изхвърлят разделно отпадъците си по време на събитието в пункта на _Място Пловдив, за да запазим заедно поляната на Младежки хълм чиста.

_МЯСТО България се реализира благодарение на подкрепата на Фондация Кока-Кола

Още идеи как да живеем в по-чиста среда може да откриете на сайта на инициативата thespot.bgbeactive.org

No Comments

Post a Comment