Програма на сдружение BG Бъди активен

София_пейка_Място

Пейка_Място София

➡Различни публични пространства в Сoфия, Пловдив, Троян, с. Воден, Трявна, Русе, Казанлък и Шумен станаха част от Пейка_Място. Инициативата „Сервиз за пейки“ бе осъществена  с партньорство с Destructive creation и е специална в контекста на проекта „_Място“ поради две  основни причини:

✅адресира определен елемент от публичното пространство вместо конкретно пространство

и

✅беше проведена на различни локации из цялата страна.

💡Идеята, мотивираща нейното осъществяване, изхожда от това, че ремонтирането на пейки в града носи голямо удовлетворение и не е трудно постижимо. От друга страна, това действие има терапевтичен и възпитателен ефект за жителите на района, в който определена пейка е ремонтирана. Всички отделни интервенции бяха реализирани на база напълно спонтанни/неочаквани намеси (ремонти) за жителите на кварталите или посредством организирани акции, въвличащи ученици и граждани в ремонтите.

ℹ Всички ремонтирани пейки по време на инициативата (общо 100) имат общи отличителни знаци – стикери, с допълнителна информация за „Сервиз за пейки“ и номер,  отбелязващ броя ремонтирани пейки до този момент.

📌За работния екип, зад инициативата и проекта „_Място“, пейката е едно наистина специално място за всеки един от нас; място, от което всеки има приятни спомени и на което всеки е прекарал много време в публичната градска среда.

ℹПартньор на инициативата „Пейка _Място“ бяха „Destructive Creation“ – българска група от анонимни артисти.Te провеждат акции, предимно нелегални, в които променят градската среда с цел изпращане на социални и политически послания или просто подобряване на средата в полза на хората.

ℹ„_Място – Доброволчество с въздействие“ се ръководи от сдружение „БГ Бъди активен“ и бе осъществен с финансовата подкрепа на Coca-Cola Foundation

София_пейка_Място

No Comments

Post a Comment