Програма на сдружение BG Бъди активен

Патриотични послания на Плочата_Място в Сливен

 

Пъстра черга с патриотични стихове ще краси входа на Градската градина в Сливен

Многоцветна плоча, изписана с части от патриотични стихове официално посрещна посетителите на Градския парк в Сливен!

Постаментът на отдавна демонтирания паметник на Ленин в градската градина на Сливен бе преобразен с патриотични надписи, като част от проекта _Място, финансиран от Coca Cola Foundation.

Мястото, известно на младите като „плочата”, бе оформено художествено с помощта на учители и ученици от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“и близо 50 доброволци.

В допълнение към облагороденото пространството ще има велостойка с арт визия и няколко по интересни места за сядане в близост до плочата. Това ще са цветни 16 места, без облегалки и с интересен дизайн. Ще бъдат в конфигурации по 4-5 и ще дават различни гледни точки към плочата и прилежащите алеи.

Предложения за това какво да се случи в града се събираха през лятото и гражданите на Сливен имаха възможност да представят своите идеи как да изглежда пространството. Завършването на проекта бе отбелязано тържествено с песни и танци.

 Проекът „_Място – Доброволчество с въздействие“ е насочен към промяна на публичните пространства. Той има потенциала да промени представите на местните администрации и жители в българските градове относно начина, по който физическите пространства могат да се облагородяват и поддържат. „_Място“ се осъществява с финансовата подкрепа на Coca-Cola Foundation.

No Comments

Post a Comment