Програма на сдружение BG Бъди активен

Отворена покана: Включете се в Парк(инг) ден за фитнес 16-22 септември 2022!

Какво е Park(ing) Day for Fitness: Park(ing) Day for Fitness се основава на оригиналната концепция на Park(ing) Day да заемем паркинг място за един ден и да го превърнем в пространство за общуване, физическа активност, движение и/или фитнес за ума.

Мисията на събитията от инициативата Park(ing) Day for Fitness е да насочи вниманието към неизползваните възможности, които нашите градове предлагат за повече физическа активност, както и към нуждата от повече открити пространства, на които хората могат да спортуват безопасно. Провокирането на обществен дебат за това как да се адаптираме по време на криза и да подобрим качеството на градската среда е част от целите на активностите.

Кога: Събитията от инициативата Park(ing) Day for Fitness ще се проведат в периода 16-22 септември 2022 г. в 6 европейски държави.

Как да участвате: Запознайте се с наръчника за организиране на Park(ing) Day for Fitness на страницата с ресурси тук (наличен на български и английски) и планирайте еднодневно събитие във вашето населено място в периода 16-22 септември, като наемете паркомясто и го превърнете в място за спорт, игри и забавления. 
Бъдете креативни! Вашето място може да ви вдъхнови да организирате йога на открито, тренировка с инструктор или интересна игра. 
Следвайте лесните стъпки в наръчника за гарантиран успех!

Кандидатствайте за участие в инициативата като местен организатор на Park(ing) Day for Fitness тук до 10.09, като представите кратка информация за Вашата организация и планираното събитие.

Какво ще получат одобрените кандидатури*:

  • Пакет за брандиране и финансиране до 350 лв за провеждане на събитието**
  • Безплатно участие в обучителен уебинар
  • Възможност за промотиране на Вашата организация на локално, регионално и национално ниво
  • Възможност за промотиране на Вашата организация на международно ниво

*Приоритет при подбора ще бъде даван на кандидатури, които активно включват местните общности. 
**Финансовата помощ ще бъде предоставяна само на НПО организации и неформални групи.

Можете да се включите и във вече организирани публични събития на Park(ing) Day for Fitness във вашето населено място. Проверете какви събития ще се провеждат на parkingdayforfitness.bgbeactive.org.

При нужда от допълнителна информация или съдействие за регистрация можете да се свържете с нас на имейл адрес [email protected] или на телефон: 0883 430 535. 

Станете част от промяната към по-здравословни градове!

No Comments

Post a Comment