Програма на сдружение BG Бъди активен

Отворена покана за училища и детски градини: ДЕН НА РЕЦИКЛИРАНЕТО 2024

И през тази година отправяме отворена покана към детски градина и училища за включване в Ден на рециклирането, който се отбелязва на традиционно през месец март по целия свят!  Темата, традиционно, е “Герой на рециклирането”

Денят е прекрасна възможност  да ангажирате децата с важни теми и въпроси свързани с разделното събиране, рециклирането и опазването на природата. 

Как да се включите?

РЕГИСТРИРАЙТЕ ВАШЕТО УЧАСТИЕ ТУК

Ще превърнем Ден на рециклирането в МЕСЕЦ на рециклирането! От 18-ти февруари до 18 март, училищата и детските градини в цялата страна ще бъдат предизвикани в надпревара за организиране на разделно събиране на пластмасови бутилки.  Всяко училище организирало събирането на чисти и смачкани пластмасови бутилки,  върнало ги за рециклиране и отчело това с кантарна бележка, ще може да се бори за титлата “Герой на рециклирането!”. 

Участниците ще се борят за голямата награда Шишеяд! 

Всички участващи ще получат сертификат за участие!

 

Учебните заведения могат да се включат като:

  • Участват в предизвикателство за разделно събиране на пластмасови бутилки до 3л.

 Ангажирайте децата и родителите да събират и носят в училището чисти и смачкани бутилки. За да отчетете събраното количество към нас, ще Ви е необходима кантарна бележка, за върнатото количество на пункт за рециклиране! Училището събрало и отчело най-голямо количество се бори за титлата Герой на рециклирането и участва за голямата награда Шишеяд! 

  • Организират тематичен ден на рециклирането или пък низ от събития, свързани с темата:

направете сами своите кошчета за разделно събиране на отпадъците за класната стая – заедно с децата трансформирайте кашони и ги украсете и надпишете!  Организирайте работилница за претворяване на отпадъците и вдъхване на втори живот. Използвайте наръчника:https://thespot.bgbeactive.org/naruchnik-reuse/  или организирайте Модно Ревю; Изложба – конкурс; Почистване на двора на училище и др. Изключително важно е да комуникирате Вашето участие в социалните мрежи и останалите комуникационни канали за учебното заведение, следвайки изискванията за отчет.

Как трябва да отчетете своето участие? 

Отчетете събитието си в отчетната форма, КОЯТО ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НА EMAIL С КОЙТО СТЕ РЕГИСТРИАЛИ ПЪРВОНАЧАЛНО СЪБИТИЕТО, като  въведете количествени данни за вашето събитие.

Как да комуникирате вашето участие?

  • Качете публикация в сайта на училището с информация за вашето участие, информация за дейностите, които сте включили, снимки. 
  • Споделете в социалните медии за вашето участие като използвате, #БезОтпадъци и #RecyclingHeroes2024 И отбележете страницата на @МястоБългария и @BG Бъди активен.

За да участвате за  голямата награда – Шишеяд, отчетът следва да бъде изпратен до 5 дни след събитието (до 23 март) на email [email protected] 

През 2024-та година ще продължим да осъществяваме още кампании и инициативи свързани с образованието на децата по темата рециклиране, разделно събиране на опаковките и проявяване на лична отговорност към средата.  Следете страниците на сдружение BG Бъди активен, за повече информация!

Световният ден на рециклирането е инициатива, която официално се координира в България от сдружение BG Бъди активен и е част от кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.