Програма на сдружение BG Бъди активен

Този уикенд БГ Бъди активен ще открие първите две нови пространства

Този уикенд откриваме първите две Spot_Места за 2018-та

 

Парка@_Място и Чешмата_Място са имената на новите младежки пространства в Трудовец и Златица

Този уикенд BG Бъди активен ще открие първите две нови пространства, облагородени по проекта _Място-Доброволчество с въздействие за 2018-та година. Проектът е създаден с цел да се експериментира с надграждане на качеството на градската среда и на база на желанието и участието на местните граждани,  ръководен от сдружение „BG Бъди активен“ и финансиран от Coca-Cola Foundation.

На 23-ти, събота ще открием първото пространство за тази година.  Районът oколо Кър чешме  в Златица бе почистен – от захвърлените в реката отпадъци, от храстите, изсъхналите клони.  Заедно с местния партньор Miletiya събрахме прекрасни идеи и знания от хората, на чиято база създадохме концепция за територията, съобразена с нейните специфики. Водата от чешмата ще бе изследвана и нейните показатели са поставени на информационно табло. За разхождащите се всяка вечер млади хора бяха оформени места за сядане, засадени бяха красиви храсти.

На 24 юни ще се състои откриване на младежко пространство на открито, създадено от младите хора на с. Трудовец.Екипът на BG Бъди активен работи на местно ниво със Сдружение „Трудолюбци” Последва и същинското преобразяване на мястото, a Placemaking процесът в с. Трудовец бе приветстван с огромен интерес от местните младежи. Десетки деца и младежи се включиха както с идеи, така и доброволен труд. изработиха уникални маси за игра на карти шах и др. забавни игри.

По време на етапите, успоредно със събирането на идеи и формиране на визия за публичното пространство, бе изграден креативен кът за отдих и игри. И по-важното – започна ползотворен процес по създаване на общност и ценности сред младите хора. Парк@_Място разполага със зона за паркур, фитнес, съоръжения за баланс, стойки за велосипеди, нови кошчета за боклук, нова настилка и красива зелена зона.

Проектът ни _Място е насочен към промяна на публичните пространства и се осъщестява с финансовата подкрепа на Coca-Cola Foundation. Той има потенциала да промени представите на местните администрации и жители в българските градове относно начина, по който физическите пространства могат да се облагородяват и поддържат.

Харесайте страницата на проекта “The Spot” във Facebook за да следите актуалната информация за нашите намеси в публичното пространство. За повече информация се свържете с нас на [email protected] 

No Comments

Post a Comment