Програма на сдружение BG Бъди активен

рециклирани материали

Опаковане на коледните подаръци с рециклирани материали

Интересни идеи за използването на кутии, кашони и хартиени торбички за оригинално поднасяне на коледните изненади.

Голяма част от празниците се състои в подготовката за тях. Може би вече сте подготвили подаръците за вашите близки и приятели, но как ще им ги поднесете? Детайлите имат значение когато искате да зарадвате всички около вас. Какво по-хубаво и забавно от това да опаковате подаръците им по оригинален и креативен начин. Ето няколко идеи от мен за лесни и красиви варианти за опаковане на коледните подаръци чрез рециклиране на различни материали.

1.Опаковки от чипсове и снаксове

Вероятно сте забелязали, че вътрешната страна на опаковките от чипс или снакс е като целофан. Идеална е за опаковането на коледните подаръци. Просто разрежете плика,за да се получи голям правоъгълник, с който да опаковате подаръка. Не забравяйте да измиете добре вътрешната част на опаковката с гъба и препарат за миене на чинии. Аз лично много обичам да опаковам подаръците като бонбон. Само връзвам в двата края и готово. Мисля, че се получи много добре и с опаковката от чипса.

2.Ролки от тоалетна хартия

Казват, че най-хубавите подаръци са в малки опаковки. Такива можете да направите от ролките за тоалетна хартия. Сгънете ги в двата края както е показано на снимките и ги украсете по ваше желание. Аз използвах въженце от сизал, коледни панделки, златисто фолио, с което беше опакован един голям, вкусен шоколадов бонбон, който ми подариха наскоро.Изобщо можете за използвате всичко, с което разполагате вкъщи и което носи коледно настроение.

3.Опаковане на подаръците чрез повторно използване на кутии и кашони

В домовете ни обикновено доста бързо се натрупват кашони и кутии от различни покупки, от доставки на поръчки и други. Можете да ги използвате за опаковане на подаръците. Използвайте опаковъчна хартия с коледни мотиви. Ако сте запазили такава от предишната Коледа, още по-добре. Аз разполагам с кутия от комплект детски прибори, която лесно се разглобява и сглобява. Изрязах опаковъчната хартия според размерите на кутията и я залепих плътно с лепило. Ще я използвам за подаръчен ваучер. Мога да сложа и шоколадче, например. Така няма да поднеса просто плик с ваучер, а ще покажа внимание и отношение към съответния човек.

Имам и кутия от куриерска пратка, която за щастие няма отличителни знаци и е като нова. Мога да я използвам за опаковане на най-различни неща.

4.Опаковане с хартиени торбички

Можете да използвате за опаковане всички хартиени торбички, които ще натрупате при пазаруването за празниците. Те обикновено имат надписи и лога на различни марки, но вътрешната им част е чиста. Просто разрежете торбичката и направете един голям правоъгълник, с който да опаковате подаръка.

Опаковах по този начин и едно от кутийките от прибори. Получи се много добре.

Идеи за коледни картички

Можете да направите интересни коледни картички от най-различни непотребни предмети. Ето няколко интересни идеи:

Картичка с еленче Рудолф с пластмасова капачка

Картичка с Дядо Коледа

За колана на Дядо Коледа използвах отварачка от кенче, черен ластик (може и картон). Трябват ви още очички, носле и бяла филцова хартия или картон.

Картички с капаче

Можете да направите интересни картички с капачетата от опаковки с мокри кърпички. Използвайте картон, елхички, звездички и т.н.

Задължително условие при изработването на коледните картички е включването на децата. Творете заедно и се забавлявайте. Това е истинският смисъл на празника. Пожелавам ви да получите желаните подаръци и да бъдете щастливи заедно с любимите си хора. Весела Коледа на всички!

Автор: Антония Мирева

No Comments

Post a Comment