Програма на сдружение BG Бъди активен

prixiad and bgba

Още един образцов офис #БезОтпадъци в Пловдив

Тази година каузата на БГ Бъди активен е  да разпространява идеята за по-чиста градска среда сред възможно повече хора, организации, местни общности и доброволци. Първата крачка към по – чиста градска среда е превенцията от натрупването на  количества отпадъци и тяхното разделно събиране с цел рециклиране и оползотворяване.

Как да се случи това? Звучи много просто, но всъщност процесът, който предхожда тази първа крачка е доста дълъг и сложен. Като най-голямо предизвикателство слагаме промяна на нагласите и навиците у хората, свързани с ежедневните им дейности: работа, домакинство, личностни интереси, поведение по време на публични събития. И така всеки, който по един или друг начин е предприел действия, свързани с разделното събиране на отпадъците, е направил първата крачка към опазване на околната среда и в частност за по-красив и приветлив кът, квартал, град и държава, в която живее.

През 2020г., една от мисиите на програмата _Място България, наследник на Аз, Ти, Пловдив! e да продължи да подпомага малките стъпки, които водят до големи скокове, за това и сме изключително щастливи, когато виждаме, че промяната вече стига до повече млади хора, които искат да променят средата, в която живеят. Един пример за това е срещата ни с две млади дами от HR отдела на фирма за разработване на софтуерни продукти “Proxiad Bulgaria”-офис Пловдив, които имат огромното желание да променят статуквото в офиса и всички служители да  започнат да изхвърлят отпадъците си разделно, в осигурените им за целта места. Те ни потърсиха с желанието да им дадем повече идеи, насоки и практични съвети за това, как да станат един образцов офис #БезОтпадъци и да заразят повече от колегите си да живеят по-чисто, да разберат смисълът на разделното събиране.

Ние сме горди, че в наше лице видяха подкрепата за тяхната кауза, а ние намираме у тях партньор, с който да даваме примери на повече такива организации.

През изминалата година, платформата Аз, Ти, Пловдив! на БГ Бъди активен успя да достигне до множество офиси и публични пространства, които започнаха да събират разделно своите отпадъци, като по този начин показаха своята ангажираност, давайки личен пример с тази добра практика. Надяваме се все повече организации и да възприемат и приложат тези лесни стъпки и заедно да направим #ПромянатаВъзможна.

Ако и вие искате да работите в офис #БезОтпадъци – свържете се с нас

No Comments

Post a Comment