Програма на сдружение BG Бъди активен

Събитие безотпадъци

Наръчник за организатори на Събитие с по-малко отпадъци

През 2019г. като носител на титлата Европейска столица на културата, гр. Пловдив стана домакин на над 320 проекта и близо 900 събития. Те обхващат не само града, но и целия Южен Централен регион, както и градовете-финалисти от втория кръг на надпреварата – Варна, София и Велико Търново. За нас – екипът на БГ Бъди активен беше удоволствие да дадем своя принос като се присъединихме към програмата на ЕСК Пловдив 2019 с множество инициативи и ред събития.

Под знака на ЕСК  бяха проведени ежегодният Move Week, пилотният Ден на отворените улици. През 2019г. реализирахме платформата Аз, Ти, Пловдив! за чиста европейска столица на културата. По време на тази вълнуваща и значима за Пловдив година, културните събития в Пловдив получиха голям отзвук в световнен мащаб и доведоха над 2млн посетители. 

Платформата за чиста градска среда Аз, Ти, Пловдив, координирана от БГ Бъди активен, стана част от множество събития на културната програма. Горди сме, че успяхме да дадем своя принос за промяна в обществените нагласи чрез мисиите  #ПразнувамеЧисто и #Рециклираме2019.

През годините продължихме да подкрепяме мащабни културно-развлекателни събития чрез дългосрочната програма _МЯСТО България. Успяхме да допринесем за рециклирането на големи количества от генерирания отпадък. Опитът, който получихме ни вдъхнови да улесним културните опратори и организатори на събития, благодарение на което създадохме Надъчник за Организатори на събития #БезОтпадъци.

Ако организираш събитие и те е грижа за чистотата на града, но все още не си решил или не знаеш как да намалиш отпадъците, те каним да се запознаеш с платформата

1 Comment

Post a Comment