Програма на сдружение BG Бъди активен

шумен-геосфера

Сферичният купол в Шумен е готов!

 

В рамките на еднодневна работилница бе издигната цялата конструкция на съоръжението

Геосфера с диаметър 9 метра изградиха „Общинския младежки съвет“ в Шумен. Тя се намира в парка пред „Безистена” – между хотел „Шумен“ и Томбул джамия. Съоръжението „Младежка сфера“ е реализира като част от проекта на BG Бъди активен „_Място“, осъществен с финансовата подкрепа на Coca Cola Foundation.

Идеята е съоръжението да се превърне в средище на младите хора, които търсят нови запознанства, искат да посвирят на китара, пиано или просто да почетат на спокойствие. Куполът ще бъде покрит, за да предпазва библиотеката и пианото от външни климатични условия. През лятото частично, а през зимата изцяло. Около самата сфера ще бъдат разположени импровизирани мебели от палети и барбарони, а съществуващата вече инфраструктура ще бъде освежена и реновирана.

На 3-ти септември на мястото се проведе еднодневна работилница, ръководена от професионалисти и експерти в областта на изграждането на куполни структури и геодезически сфери. В рамките на един ден бе издигната цялата конструкция на съоръжението, а на 13-ти и 14-ти септември предстоят строеж на сцена и работилница за улични мебели, които отново ще бъдат изградени с участието на доброволци и граждани. По план откриването на новото младежко пространство ще се случи на 21-ви септември

Включете се в групата на проекта във фейсбук – TheSpot – Шумен, за да следите всичко актуално, което се случва с него.

Проектът _Място е създаден с цел да се експериментира с надграждане на качеството на градската среда и на база на желанието и участието на местните граждани,  ръководен от сдружение „BG Бъди активен“ и финансиран от Coca-Cola Foundation.

 

3 Comments

Post a Comment