Програма на сдружение BG Бъди активен

_Място Пловдив и Shake that ХЪЛМ с кампания #безотпадъци по време на фестивала

Колкото по-запознати с темата за околната среда и вредата от отпадъците са хората, толкова повече осъзнават своята лична отговорност за опазване на чистотата в града. В това са сигурни активистите от сдружение БГ Бъди активен, които продължават да провеждат мащабни информационни кампании сред жителите на Пловдив засягайки въпроси като “Кой трябва да е отговорен за чистотата в града?” и “Какво можем да направим за намаляване на отпадъците в Пловдив?”

„Много се радваме, че все повече хора и организации се ангажират с идеята да пазим Пловдив чист и това послание стига до повече хора. Искаме да провокираме всеки да се замисли за това какво се случва, когато изхвърля отпадъците си там, където не трябва. Събитията и големите фестивали дават прекрасна възможност за това и сме щастливи, че заедно с организаторите на Shake that ХЪЛМ споделяме мисията за събития #безотпадъци“, казва Гергана Ангелова, от БГ Бъди активен.

 На поляната на Младежки хълм, посетителите ще могат се насладят на безплатни питиета срещу събрани разделно отпадъци. Проявата е част от кампанията Junk Around, част от дългосрочната програма _Място България,  с която от сдружението се опитват да ангажират гражданите да пазят чиста и красива градската среда.

Организаторите приканват посетителите на фестивала да се присъединят към инициативата и да съберат и изхвърлят разделно отпадъците си по време на събитието в пункта на _Място Пловдив, за да запазим заедно поляната на Младежки хълм чиста.

Още идеи как да живеем в по-чиста среда може да откриете на сайта на инициативата thespot.bgbeactive.org

Освен акцията “Който пази чисто – пие бира!”, по време на фестивала ще бъде проведена мащабна информационна кампания на тема намаляване на отпадъците, които остават след големи събития и ангажирани на гражданите дългосрочна с темата за по-малко отпадъци в ежедневието. Активистите ще съдействат с разполагане на контейнери за разделно събиране и специален инфо пункт на фестивала, на който доброволци ще помагат на гостите да изхвърлят разделно пластмасовите, стъклените и хартиените опаковки и ще разясняват на посетителите на Shake that ХЪЛМ как да намалят и оползотворяват ежедневните си отпадъци.

МЯСТО България се реализира благодарение на подкрепата на Фондация Кока-Кола

No Comments

Post a Comment