Програма на сдружение BG Бъди активен

семки

Място България с инициатива срещу замърсяването от слънчогледови семки

Това бе нашата поредна акция сред гражданите, с която се целим да бъде привлечено вниманието на хората към нуждата от лична отговорност в опазването на чистота.
Не може да обвиняваме другите за средата около нас, докато самите ние хвърляме угарки, люспи от семки, хартийки или други отпадъци в природата. Хората трябва да се научат да мислят критично и към себе си и чак след това да търсят проблема в лицето на останалите.
По време на акцията доброволци напомниха на посетителите на парка в Тракия за проблемите с „малките отпадъци“, които се превръщат в голям проблем.
Мести актриси пък представиха на децата авторска постанвока, вдъхновена от темата #БезОтпадъци
Средата, от която изискваме да бъде чиста и подредена. Средата, която всеки от нас създава – с любов, грижи, средства и труд, но също с безразличие, с пренебрежение, с безотговорност, и с очакване друг да свърши работата, друг да възпита децата. С нашата акция зададохме важни въпроси, които имат за цел да ангажират общественото внимание, да предизвикат проява на лична отговорност на всеки за опазването на чистотата в средата около нас.
Kaмпанията е част от дейностите на програмата _Място България на БГ Бъди активен, в партньорство с Община Пловдив, район Тракия. Повече тук:https://www.bgbeactive.org/krativna-kampania-nasochena…/

Благодарим на г-н Костадин Димитров – кметът на Тракия , който за пореден път сподели нашата мечта за Град #БезОтпадъци

Благодарности към Българска национална телевизия. БНТ

No Comments

Post a Comment