Програма на сдружение BG Бъди активен

меню силистра

Меню #БезОтпадъци превзе заведенията в Силистра

Към каузата #БезОтпадъци се присъединиха и част от заведенията в град Силистра.

Екипът на СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“ – гр. Силистра предостави за използване 120-литрови кошове за разделно събиране на пластмаса, които да обслужватна ресторанти и барове, в чиято ежедневна дейност се генерира пластмасов отпадък. Така, събраната пластмаса ще попадне на правилното място – в големите жълти контейнери и ще продължи пътя си към рециклирането.

“Надяваме се това да подейства заразително и върху голяма част от клиентите, като заостри вниманието им върху важната тема за правилното изхвърляне на отпадъците.”, смята Димитър Караджов от СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“.- “Благодарим на заведенията, които прегърнаха идеята и показаха отговорно отношение към околната среда, давайки заедно с нас добрия пример!”

Това е поредното доказателство, че малките, но отговорни стъпки, водят до големи резултати!

Адмирации към: ресторант „Мерси“; ресторант „Уникато“; снек бар „Бохеми“; пицария „Болярки“; пицария „Стоп“; ресторант „Сладост“; бистро „Амигос“!

Инициативата е част от проекта “Партньорство за красива и чиста България” на Сдружение BG Бъди активен и се осъществява с подкрепата на Фондация “Кока Кола”.

Местен партньор в проекта е СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“-гр. Силистра

Да разЧИСТИМ Силистра!

No Comments

Post a Comment