Програма на сдружение BG Бъди активен

креативна пейка

Креативна пейка привлича интереса на малки и големи в Тракия

китайска пейка
Още една креативна пейка намери своето Място пред сградата на Община Тракия в Пловдив. Нашата креативна пейка си има свое собствено дърво, което ще пази сянка на ползвателите си. Инсталацията е едно от креативните места за сядане, с които Пловдив се сдоби, благодарение на пловдивчани, които събираха разделно своите отпадъци през последните три месеца на миналата година. Те бяха подтикнати от кампанията „Искам да съм пейка“ на платформата Аз, Ти, Пловдив!, чиито наследник е програмата _МЯСТО България, водена от БГ Бъди активен.
Още в самото начало, децата от квартала изпробваха новата придобивка, наслаждавайки се на хубавото време. По време на инсталирането на дървото, отново бяха приложени и принципите на Placemaking. Kъм дизайнера и екипа се присъедини и една дама от квартала – бивш агроном. Тя любезно съдейства за подрязване корените на дръвчето, както и за самото му поставяне.
С нетърпение очакваме приключването на обявеното извънредното положение, когато всички всички заедно ще можем да се радваме на градската среда отново.
#PlacemakeEarthChallenge
Пейка#безотпадъци
пейка деца
пейка тракия
No Comments

Post a Comment