Програма на сдружение BG Бъди активен

Кошове за разделно събиране в Дунавската градина в Силистра

Днес, 4 февруари, до Лятната сцена на Дунавската градина в Силистра бе позициониран комплект кошове за разделно събиране на отпадъци. Така, красивата ни Дунавска градина придоби още по-европейски вид и нашите ЕКОмислещи и ЕКОдействащи съграждани ще бъдат допълнително улеснени при ежедневните си разходки.
✅ Кошовете за разделно събиране са предоставени от Сдружение BG Бъди активен в рамките на кампанията „Искам да съм полезен – рециклирай ме!”, която СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра” осъществи през 2020 г. и в нея се включиха институции и заведения от град Силистра чрез инициативите Меню #БезОтпадъци и Институции #БезОтпадъци.
✅ Така, местната общност получи своеобразен подарък от финансиращата организация, с която променяхме и продължаваме да променяме нагласите по важната тема за разделното събиране на отпадъците.
📍 Предстои монтирането на още един комплект кошове в парка.
👉 Инициативата е част от проект „Партньорство за красива и чиста България“ на Сдружение „Бг Бъди активен“ и се финансира от Фондация „Кока Кола“.
🤝 Местен партньор в проекта е СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“, а дейностите в нашия град се осъществяват с подкрепата на Община Силистра.
❗️ Силистра – това си ти! ❗️
No Comments

Post a Comment