Програма на сдружение BG Бъди активен

Ултра Маратон Каджа Кая – спортно събитие #БезОтпадъци

Целта на нашите събития Спорт#БезОтпадъци е да покажем, че всяко едно събитие може да бъде зелено, устойчиво и да помага на каузата за превенция на замърсяването на нашата прекрасна родина

Над 700 участника бягаха на ултра маратон Коджа Кая 2023! Ултра маратона се присъедини към събитията Спорт #БезОтпадъци и ангажира участници и посетители с идеята за по-чисти събития. По време на събитието, доброволците на кампанията разположиха арт инсталацията Шишеяд, с която бе събрано и върнато за рециклиране количеството от 50кг разделно събрани пластмасови бутилки.

Координатор на проекта Спорт #БезОтпадъци е сдружение BG Бъди активен, а в каландара им са включени над 20 масови спортни събития в цялата страна. Сдружението организира обучение за организаторите на спортни събития, за да им покаже езика на спорта като средство за опазване на природата и градската среда по-чисти.

По време на всички събития, присъединили се към календара на сдружението, ще бъде поставена и арт инсталацията Шишеяд за събиране на пластмасови бутилки, част от кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”

Спорт #БезОтпадъци (Sport #WithoutWaste) се финансира по програма Еразъм+ Спорт на Европейския съюз. Координатор на проекта на европейско ниво е Сдружение BG Бъди активен

No Comments

Post a Comment