Програма на сдружение BG Бъди активен

Кино #БезОтпадъци на плаж „Карантината“

На 01. август  партньорите от  Школа по изкуствата – Дедал ще организират почистване на труднодостъпни плажове. По време на акцията целта е да се изчистят: 

  • плаж „Романтика“, под кв. „Галата“,
  • недостъпната брегова зона на местност „Зеленика“
  • Плажа на кв. „Аспарухово“ – пред рибарско селище „Карантината“.

Отпадъците от труднодостъпните места ще бъдат извозени с лодки до плажа на рибарското селище, за да бъдат изнесени след това. След голямото плажно почистване организатори ще прожектират и филма „Ничии отпадъци“ на нашето сдружение направен в партньорство с БНТ. 

Програмата на събитието 

Освен почистването, за поредна година на аспаруховския плаж “Карантината” до рибарското селище, в периода – 02 – 06 август, Школа по изкуства „Дедал“ организират международен кинофестивал за късометражно кино “Карантината”. Очакват се стотици посетители от различни краища на България и чужбина. Фестивал „Карантината“ ще се  осъществи, като събитие #БезОтпадъци,   част от дейностите по проект ”Партньорство за красива и чиста България”, подкрепени от Фондация Кока Кола. По време на кинофестивал “Карантината” участниците могат да изхвърлят разделно отпадъците от пластмасови бутилки и метални кенчета в специалните инсталации за целта – Шишеяд и кен преса.

За Школа по изкуства „Дедал“

Школа по изкуства „Дедал“ от години има активно отношение към опазване на морето и плажовете, съхраняване на автентични морски места като плаж „Карантината“ и прилежащото Рибарско селище. Като артисти “Дедал”  използват езика на изкуството, за да провокират размисъл върху темата, да покажат различни гледни точки и да стимулират отговорност и отношение към отпадъците, които всеки от нас генерира. Доброволци и партньори ще се включат  в разделното почистване на плажа и малки провокации в средата, за да подсилят посланието на инициативата.

Още идеи как да живеем в по-чиста среда  може да откриете в страниците на сайта ни.  thespot.bgbeactive.org

 

No Comments

Post a Comment