Програма на сдружение BG Бъди активен

Кампанията Junk Around се пренася и в Добрич

Поредицата събития с почистващ характер – Junk Around, които БГ Бъди активен проведе през лято – есен 2020г. на територията на Пловдив се пренася и в Добрич. Това се случва благодарение на програмата Партньорство за красива и чиста България, в която тази година участват градовете Пловдив, Варна, Шумен, Силистра и разбира се Добрич.

На местно ниво, акцията се организира от СНЦ „Зеленият пламък“ и СНЦ „Черноморски център за развитие“.

В първото издание на Junk Around – Добрич ще се включат ученици от ЧСГ „Леонардо да Винчи“ и СУ „Свети Климент Охридски“. Акцията стартира в петък(23.10.2020) от 14.30ч, а началната точка на събитието е Ябълката_МЯСТО 2017. Маршрутът ще продължи в посока Дружба _МЯСТО2018,   като обхване периметърът около двете училище в близост.

Ще има осигурени чували, щипки и ръкавици за всички участници, както и ще бъдат спазени всички мерки за дезинфекция и дистанция. Събитието ще продължи с интересни образователни части, по време на които ще си поговорим за разделното събиране на отпадъци и ще завършим с турнир по шах на открито.

Следващата седмица Предстои и второто издание на Junk Around в Добрич, за което можете да следите онлайн на страниците на Зеленият пламък и  Черноморски център за развитие

No Comments

Post a Comment