Програма на сдружение BG Бъди активен

Как да използваме повторно опаковките от храната за вкъщи

Идеи за рециклиране на кутиите от храна за вкъщи в интересни игри за децата и в оригинален начин за сортиране и организиране на дома

Поръчването на храна за вкъщи е истинско спасение от интензивното ни ежедневие, в което понякога просто не можем си да поемем дъх. Ангажиментите следват един след друг, а понякога дори не можем да се приберем навреме или сме твърде изтощени, за да приготвяме вечеря. Тогава насреща е поръчката на храна за вкъщи. Тя обаче пристига в множество малки и големи пластмасови или картонени опаковки. Не бързайте да ги изхвърляте и разгледайте моите предложения за повторното им използване.

  Игра „Морска битка“ от кутия за пица

Необходими са ви 2 кутии от пица, 22 бр. пластмасови капачки, 2 щипки, няколко бели листа и флумастери. Във вътрешната страна на кутиите начертайте полетата за играта. Напишете цифрите от 1 до 7 и буквите от A до G.

Правила на играта:

Целта на играта е да потопите корабите на врага, преди той да има време да потопи вашите.

Играят двама играчи. Всеки от тях се нуждае от лист хартия и флумастер. Играта започва с подготовката на терена. На лист е изчертан един квадрат от 7 × 7 клетки. Закачете го от вашата страна на кутията с щипка. Другият квадрат е изчертан в кутията. На него отбелязвате своите кораби с помощта на пластмасовите капачки. В една клетка трябва да има 4 кораба-2 кораба с по 2 клетки всяка, един с  3 клетки и един с четири палуби. Всички кораби трябва да са хоризонтални или вертикални. Диагонални кораби  не са разрешени.

Играта

Когато корабите са подредени, играчите се редуват „стреляйки“, именувайки квадратите според техните „координати“: „А1“, „В6“ и т.н. Ако клетката е заета от кораба или част от него, противникът трябва да отговори „ранен“ или „убит“ „(“ Потънал „). Тази клетка се зачертава с кръст и може да се изстреля друг изстрел. Ако в посочената клетка няма кораб, в клетката се поставя точка и ходът преминава към противника.

Играта се играе до пълната победа на един от играчите, тоест до потъване на всички кораби. В края на играта губещият може да поиска победителя да разгледа неговата корабна подредба.

Статив за рисуване от кутия за пица

Сгънете капака на кутията нагоре така че да получите отпред 7-8 см място за поставяне на материали. Поставете картон в задната част, за да се получи наклон. Залепете със силикон.

Закачете бял лист или картон към статива с щипка и пригответе боички, четка и чаша вода. Моят син много обича да рисува и се залепи веднага за този импровизиран статив. Използваме го всеки ден и е много успешно рециклирано творение.

  Игра за сортиране с пластмасови кутийки

Децата обичат да сортират предмети по цвят, форма и други отличителни белези. Направих игра за сина ми от пластмасови кутийки и цветни дървени кубчета. В кутийките поставих картончета с цветове като на кубчетата и играта започна.

Бонус идея: Можете да използвате пластмасовите кутии от кисело/цедено мляко или други подходящи и да направите забавна игра за детето. Залепете кутиите за ръба на масата и ги означете с различни цветове. Детето трябва да вкара топка със съответния цвят в съответната кутия като застане на срещуположния на масата. Играта развива координацията ръка-око и е много забавна.

  Игра с пластмасови чинийки и балон

Ако обядвате навън или си взимате храна за офиса и ви поднесат обяда в пластмасови чинийки, запазете ги. Почистете ги и им поставете дървени клечки за дръжки. Готово! Имате хилки за игра. Надуйте балона и си го подавайте или оставете детето да го погони из къщата и да изхаби малко енергия.

  Сортиране с кутийки

Пластмасовите кутийки могат да ви помогнат да сложите ред в бъркотията на ученическото шкафче. Всички пособия могат да се сортират по вид и да бъде по-подредено и нагледно.

  Табло за бележки

Не знам колко от вас ще приемат тази идея, но аз мисля, че ми се получи добре и ще си ползвам таблото от тарелки. Залепени са на стената с двойнозалепваща лента и с помощта на габърчета може да закачате съобщения, снимки, визитки и т.н.

Ето как лесно и бързо можете да оползотворите опаковките от храната за вкъщи. Надявам се да харесате моите идеи и да опитате някои от тях.

Автор: Антония Мирева

No Comments

Post a Comment