Програма на сдружение BG Бъди активен

консерви за рециклиране

Забавни игри и полезни в ежедневието предмети от консерви

Консервите могат да бъдат забавни, практични и дори романтични! Повечето хора изхвърлят консервните кутии без изобщо да се замислят. Но, знаете ли, че има много неща, които можете да направите с тях? Следващият път когато изпразните консерва, почистете я и я оставете настрани… И в някой дъждовен, скучен ден опитайте моите креативни и забавни идеи за превръщане на консервите в нещо съвсем различно…

консервите

Игра „Ходещи консерви“

Подходяща възраст: 3+ години
Необходими материали:
-2 бр. консерви
-въже

С помощта на чук и пирон пробийте две срещуположни дупки на всяка от консервите. Дупките трябва да са разположени отстрани (откъм дъното на консервите).

Измерете въжето според височината на детето, така че да може да стъпи на консервата и да опъне въжето с ръка. Пъхнете единия край на въжето в едната дупка, а другия край в другата дупка. Издърпайте от вътрешната страна и направете възел, така че да не може да излезе.

Това е! Консервите са готови за игра. Можете да ги украсите според интересите и желанието на детето.

Забавлението е гарантирано!

Игра „Мини катапулт“

Подходяща възраст: 3+ години

Необходими материали:

-4 бр. консерви

-1 бр. щипка

-1 бр. капачка

-няколко цветни клечки

-няколко меки топченца

Залепете клечките една за друга,за да направите основа за катапулта. Залепете щипката върху клечките. На горната страна на щипката залепете клечка и върху клечката капачка. Вече имате катапулт.

За какво са ни консервите? Те са нашите мишени. Поставете им точки и състезанието започва…

За следващото ми предложение вероятно са се досетили повечето от вас. Консервите са идеални за моливници. Вкъщи никога не е излишен още един моливник, особено с деца, които обичат да рисуват и имат безброй флумастери, пастели и моливи. И тъй като ми остана дънков плат от миналата седмица реших да облека консервата с него.

Така ми харесва и ще ми бъде от полза,но мога да го използвам и на друго място. Само му поставям едно магнитче и ще ми влезе в употреба при ежедневното планиране на покупките за дома.

моливник от консерва и дънки
рециклирани консерви
консерви

 И като стана дума за магнити, вероятно забелязахте, че кутията за моливника има капачка. Няма да я изхвърляме, разбира се. Идеална е за магнитче със снимка. Изрежете кръгче от картона. Залепете го в капачката.

Изрежете кръгче от снимка и го залепете на картона. По ръба на капачката може да залепите панделка,връв,сатенена лентичка или нещо друго,с което разполагате вкъщи. Залепете магнит на гърба и готово! Вече си имате красиво магнитче за хладилника!

свещник от консерви

 Децата си поиграха и и след като заспят, от сладката умора, е време за нас да починем и да се отпуснем. С консервите можем да си създадем отпускаща и романтична обстановка. Ето как:

На хартиено тиксо изпишете LOVE, нарисувайте сърце или нещо друго по ваш избор. Залепете тиксото на консервата.

С помощта на пирон и чук пробийте дупки в консервата като следвате линиите на надписа или формата. Отлепете тиксото и поставете свещи в готовите свещници.

 Когато запалите свещите се получава красивия ефект на надписите и формите, които сте очертали.

Виждате ли! Не е трудно! Огледайте се около вас. Търсете скрития потенциал на нещата. По-голямата част от боклука, който хората изхвърлят се дължи на липсата им на въображение. Открийте вашето вдъхновение. Лично за мен това са моите деца. Щастлива съм когато те се забавляват с моите идеи. Искам да бъдат будни и креативни и да развиват своето въображение, защото то е по-важно дори и от знанието.

Автор: Антония Мирева

No Comments

Post a Comment