Програма на сдружение BG Бъди активен

Хората са готови да събират разделно и да рециклират! Това, което им липсва и от което имат нужда е необходимите условия.

Благодарение на партньорската ни мрежа от няколко от най-слушаните радио медии- Национално Дарик Радио, Катра FM, The Voice и Power FM, в рамките на 1 месец успяхме да достигнем до милиони българи  и да споделим заедно посланието за нуждата от споделена отговорност към заобикалящата ни среда. 

 

В рамките на кампанията проведохме няколко интервюта, за да разкажем повече за нашите дейности и кампании, насочени към граждани, институции и различни таргетирани общности. Организирахме интересни анкети, под формата на игри, за да проучим нагласите и очакванията на гражданите към темите за опазване и лична отговорност, рециклиране и разделно събиране, както и да се допитаме към тях за пречките, проблемите и решенията. Това, което установихме е че:

 

  • Хората са готови да събират разделно и да рециклират! Това, което им липсва и от което имат нужда е необходимите условия. 
  • Учебните заведения (училища и детски градини) са едни от най-ангажираните в темата и имат висок интерес към нея. А това е повече от прекрасно, защото най-важно е да се работи с най-малките. 

 

BG Бъди активен дава лесно решение за общини, учебни заведения, организации и граждани, решили да спомогнат на своята общност и да допринесат за каузата #БезОтпадъци Свържете се с нас, за да разберете как можете да се сдобиете с Шишеяд и да стимулирате повече хора да събират и изхвърлят разделно! Прочетете повече тук: https://thespot.bgbeactive.org/i-want-to-be-useful-recycle-me/ 

No Comments

Post a Comment