Програма на сдружение BG Бъди активен

Green Talks засяга важни теми за публичните пространства в Шумен

На 4-ти и 5-ти септември  под купула на обновеното младежко пространство „Младежка сфера“ в Шумен ще се проведе първото издание на „Разговори на зелени теми“ (Green Talks). То е първото от поредица, която засяга Целите за устойчиво развитие, поставени от ООН.

Акцент по време на първата среща ще бъдат Устойчивите градове и общности. Събитието е част от дейностите на програмата _Място България в Шумен и се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола.

Срещата ще обхване въпроси засягащи темите: „Как използваме публичните пространства и пред какви рискове са изправени те?“ И „Мястосъздаването (placemaking) като начин за изграждане на устойчиви общности“

По време на двудневната програма, под купула на реновираното младежко пространство – Младежка сфера, ще се проведе публична дискусия обхващаща интересните теми. Формата на събитието предвижда интерактивни групови дискусии с изненади за участниците – креативна брейнсторминг сесия, която ще цели да събере идеи за дизайн на новите лавици за книги на Сферата.  По време на втората част от събитието ще бъдат изработени и монтирани нови рафтове.

Входът ще бъде символичен и в тон с целта за повишаване на нивото на рециклиране у младите: една пластмасова бутилка

Припомняме че младежка сфера бе изградена през 2018-та, като част от _Място  -Доброволчество с въздействие. Интервенцията в Шумен бе формирана около една амбициозна идея на младите хора в града да създадат свое общо място за култура, което да бъде публично достъпно. Младежката Сфера Място незабавно се превърна в популярно място за местните младежи и жителите, които дариха голямо количество книги и дори пиано!, за да подкрепят съ-създаването на това специално пространство, изпълнено с култура и вдъхновение.

No Comments

Post a Comment