Програма на сдружение BG Бъди активен

Граждани обновиха междублоково пространство в Район ”Северен”

С участието на жители, граждани и активисти, бе облагородено междублоково пространство в район “Северен”. На място бяха поставени тенис маса, баскетболен кош, футболни врати, кошчета за отпадъци. Беше извършено почистване, част от кампанията почистващи събития в Пловдив – Junk Around, както и пребоядисване на пейки и прилежащи части от детската площадка.  Обновяването и озеленяването на тази зона е отличен пример за това, че най-добрите резултати се получават, когато граждани и експерти работят заедно.

Активистите от сдружение “БГ Бъди активен” координираха дейностите, на техническите експерти и доброволци, и подкрепиха финансово дейностите със сумата от 1000лв. “Благодарим на доброволците, които помагаха, както и на инициаторите от квартала, които кандидатстваха за нашата инициатива и ни дадоха възможност да направим този съвместен проект. Вярвам, че това е пътят, по който може да се развие активно гражданско общество, грижещо се за общите публични пространства.”, сподели Гергана Ангелова от сдружението – “Надявам се чрез този пример повече хора да бъдат готови да поемат отговорност да променят средата, в която живеят”.

_Място Кършияка е създадено през последните месеци, благодарение на труда на десетки доброволци, живеещи в района, като част от дейностите на сдружение “БГ Бъди активен” за облагородяване на градски пространства, обединени под името _Място България. Процесът започна през м. юни, когато  група ентусиасти кандидатства в конкурс, част от инициативата за облагородяване на градски пространства, и спечелиха част от наградния фонд.  Младите хора бяха избрани заради готовността си да участват в създаването и поддържането на зоната и заради ентусиазмът им да я поддържат чиста и красива, давайки добрият пример на децата в квартала.

Дейностите по пространството се извършиха в партньорство с Община Пловдив, район „Северен“.

 Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола. 

thespot.bgbeactive.org

Facebook – Място България

No Comments

Post a Comment