Програма на сдружение BG Бъди активен

Градска всекидневна (Видео)

Не чух. Не видях. Не е мой проблем
Всеки един от нас носи своята отговорност за състоянието на средата около нас – града, реката, морето, плажа, планината. И всички ние трябва да направим необходимото за опазването й, без значение колко голямо или малко е то.
Нито една организация, община или човек не може да реши този проблем сам Ако искаме да намираме решения на проблема с отпадъците, трябва да си признаем, че сме част от проблема и да си поемем отговорността – със спазване на закона, сигнализиране на нарушителите, споделена отговорност при опазването и почистването.
Градските пространства са нашите общи домове. В тях ние общуваме, консумираме храна, спортуваме, играем с нашите деца.Често обаче съществува огромно разминаване в грижите, които гражданите полагат за своя личен дом, и грижите за нашата обща всекидневна – Градът, който бива замърсяван с отпадъци като фасове, опаковки от храни и напитки и други.
Знаем,че ти не си такъв и винаги събираш опаковките след себе си. А правиш ли забележка на другите, ако станеш свидетел на подобен акт?
Инсталацията Градска всекидневна е част от проекта „Партньорство за красива и чиста България“ подкрепен от фондация Кока Кола.

Градска всекидневна

No Comments

Post a Comment