Програма на сдружение BG Бъди активен

гаража място

Гаража_Място събира най-добрите графити майстори

 

Sofia Graffiti Battle ще се проведе на нашето _Място в столицата на 22-23септември

Тази година Graffiti Battle ще бъде с голямо международно участие и ще изправи осем улични артиста в класическа графити битка. Двудненият фестивал ще бъде с ърбан тематика и ще преобрази изцяло паркинг в кв. Гоце Делчев в близост до Южен парк.

Този същият паркинг бе трансформиран изцяло преди година и половина, като част от проекта The Spot. Гаража_Място бе първото пространство върху което работихме и успяхме да превърнем в по-чисто, красиво и функционално пространство за спорт, срещи и игри. Към съществуващите маса за тенис и футболно игрище добавихме шезлонги, пейки, столчета от гуми, баскетболен кош, игрище за волейбол и бадминтон. Пространството бе разделено на различни кътове по интереси, като стана любимо място за среща на младежите от квартала и подходяща площадка за спорт и игри.

Всеки ще покаже уменията си с флакона в категориите Tag & Throw up. Следващото предизвикателство ще бъде отборно. Участниците се разделят в два екипа от по четирима. Те ще рисуват на две еднакви стени по тема, зададена им на място.

На събитието ще гостува холандският графити артист Puaks LoveLetters от световноизвестните Love Letters Crew! Заедно с отбора на Sofia Graffiti Tour той ще изрисува демонстрационна стена по време на фестивала.
Програмата включва музика и филми. Графити работилница и брейк денс работилница, за всички, които искат да се запознаят с основните техники за рисуване и танцуване. Близки срещи с хип-хоп културата. По време на провеждането на фестивала ще има свободни стени за рисуване на паркинга, а всеки ще може да рисува на тях.

Проектът _Място е създаден с цел да се експериментира с надграждане на качеството на градската среда на база на желанието и участието на местните граждани,  ръководен от сдружение „BG Бъди активен“ и финансиран от Coca-Cola Foundation.

No Comments

Post a Comment