Програма на сдружение BG Бъди активен

Морето не е за една ваканция – фотоконкурс

Морски клуб „Приятели на морето“ – Варна обявява фото-конкурс на тема „Морето не е за една ваканция“.

Конкурсът е отворен за всички, които обичат да снимат и се вълнуват от проблемите, свързани с опазването на чистотата на плажовете и морето. Фотографиите ще бъдат включени в изложба, чиято цел ще бъде да популяризира проблемите, свързани със замърсяването на моретата, добри практики и възможни решения за почистване и опaзване на морските води и плажове. Изложбата ще се проведе в навечерието на 31 октомври 2020 г., Международен ден на Черно море, когато най-въздействащите фотографии ще бъдат наградени.

Желаещите да участват могат да изпратят фотографиите си до 30 септември 2020 г. на имейл: [email protected] или ги донесат в електронен формат в офиса на Клуба на адрес ул. „Сава Радулов“ 14, гр. Варна. При изпращането на фотографиите трябва да предоставите своите имена и възраст, телефон и имейл за контакт.

Варна е един от градовете, част от платформа _Място България през тази година, в който сдружение БГ Бъди активен ще работи за повишаване на  гражданската активност и отговорност към градските пространства. В Морската ни столица, БГ Бъди активен ще си партнира  с местните организации – морски клуб „Приятели на морето“, сдружение „Пауър Джъмп“, школа по изкуства „Дедал“ и фондация „Мейдей“.   Всички те ще допринесат към проекта чрез специфичната си експертиза, като обединят усилия на терен около проблема със занемарените градски пространства, отпадъците в градска среда, които сами генерираме и решенията, които сами можем да дадем на тези проблеми.

Инициативата “Морето не е за една ваканция” е една от местните инициативи във Варна към инициативата „Партньорство за чиста и красива България“, част от програмата _МЯСТО България на сдружение БГ Бъди Активен, подкрепена от фондация Кока Кола.

За допълнителна информация – Дарина Иванова, 0889818727

No Comments

Post a Comment