Програма на сдружение BG Бъди активен

Фестивален Шишеяд

Шишеяд посети фестивал “Събуди се -Експеримент”

Специални инсталации за разделно събиране на отпадъци  – пластмаса и метал  – Шишеяд и кен преса  гостуваха на фестивал “Събуди се -Експеримент” , който се провежда за 12 поредна година в красива гориста местност между гр. Куклен и с.Гълъбово в периода 05.07- 10.07.2022.

Един фестивал с основен принцип “Пази чисто”, пази природата и ресурсите. Фестивал, на който няма разположени кошове за отпадъци,  тъй като посетителите сами  са си създали устойчиви навици и имат отговорността да не хвърлят, да пазят чисто като оползотворяват отпадъците, които генерират, превръщайки хранителните в компост и използвайки съдове за многократна употреба. Генерираните по време на събитието отпадъци като пластмасови бутилки и кенове бяха събирани в инсталациите за разделно събиране и контейнерите, които ще бъдат поставени, след което ще бъдат предадени в депо за рециклиране.

 

С това Сдружение” BG Бъди активен” поставя акцент  върху темата за разделното събиране на отпадъци и отправя  призив към хората, да обръщат внимание и към обкръжаваща ги среда и към това какво остават след себе си по време на забавления, различни събития и фестивали.  

Събитието се осъществи, като част от  кампанията за чисти Събития #БезОтпадъци на  сдружението  по проект ”Партньорство за красива и чиста България”, с финансовата подкрепа на Фондация Кока Кола. 

Събирайки разделно отпадъците, генерирани  по време на “Събуди се”, организаторите на фестивала стават част и от националната кампания за насърчаване на разделното събиране „Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“, която тече в цялата страна

Повече за кампанията:“Искам да съм полезен… Рециклирай ме!” е кампания част от проект “Партньорство за красива и чиста България” и дългосрочната програма _Място България на сдружение “BG Бъди активен”  която се провежда вече три поредни години и обединява малки и големи зад каузата за събиране разделно на опаковките. Целта на кампанията е да повиши нивата на разделно събиране и рециклиране на отпадъците. Тази година целтаа е чрез различни дейности и събития във всички населени места да се съберат 20 000 кг пластмасови отпадъци. Повече информация за кампанията има ТУК#БезОтпадъци   #ПромянатаВъзможна #ЧистиСъбития  #ЛесноНаЧисто

Фестивален Шишеяд
No Comments

Post a Comment