Програма на сдружение BG Бъди активен

съвременен градски стенопис част от Място

Eдин от най-добрите художници в световен мащаб Nasimo изрисува Якото_Място във Враца

Още един фрагмент от ‘Якото_Място’ във Враца, изградено като част от TheSpot 2017, бе завършен по страхотен начин от един от българските доайени на съвременната градска стенопис – Nasimo. Така бе завършено  създаването на графити стената на регионалния исторически музей във Враца.

Станислав Трифонов – Насимо бе отново във Враца преди броени дни, а повода на неговото посещение бе довършването на рисунка, част от Якото_Място в града. На рисунката са изобразени Херакъл и Авге и сребърно позлатена каничка.

Припомняме, че тази инициатива бе стартирана в края на есенния сезон, но поради климатични условия, предвидената дейност, се наложи да бъде проведена на два етапа.

Nasimo е един от най-добрите художници в световен мащаб. Майсторските финални щрихи от различни „следи от четки” цветове, пресичащи рисунката, олицетворяват и ни показват пречупването на различни призми и гледни точки на изкуството върху нещо традиционно, скъпоценно и вечно по модерен и достъпен начин.

Якото_Място във Враца продължава да прави живота в града за младежите все по-цветен, с послание всички да пазим чисто, почитаме и уважаваме вече изграденото и да го развиваме.

През тази година продължаваме смело напред към реализирането на нови 10 трансформации като част от TheSpot. Проектът се осъществява отново с финансовата подкрепа на CocaCola Foundation

Следете развитието на проекта и етапите от изграждането на местата в официалната фейсбук страница на проекта _Mясто.

Друг известен графити артист, Дамян Николов “Kemsa” , също стана част от _Място през 2017-та, като показа на какво е способен с флаконите, като изрисува автобусът-библиотека – най-атрактивната придобивка на Ябълката_Място в Добрич. Припомнете си ТУК.

No Comments

Post a Comment