Програма на сдружение BG Бъди активен

Бъдещето на Placemaking в България

Двудневна проектна среща ще излъчи 10-те участника в _TheSpot

На 21-ви и 22-ри март (сряда и четвъртък) ще се проведе двудневна среща между участниците, преминалите първия етап на кандидатстване по проекта _МястоДоброволчество с въздействие. Срещата ще се състои в хотел Беркут, Брестник, а резултатът от нея ще бъдe избирането на 10-те финалиста, в чиито градове ще се осъществи проектът през 2018-та.

По време на етап 2 от кандидатстването, всички участници ще имат възможност да представят себе си, своята организация и идеята, която желаят да осъществят. Сдружение BG Бъди активен ще запознае кандидатите с допълнителна информация по проектакак е възникнала идеята за него и успя ли да промени той нещо през изминалата пилотна 2017-та

Избраните 16 организации ще участват в двудневна проектна среща, в програмата на която, ще има включена ‘Placemaking‘ сесия, с цел да запознае всички участници с основните принципи на този подход. Освен това представителите на тези организации ще участват в три тематични работилници – „Placemaking подход“, „Placegame”, „Ролева игра“. Резултатите от тези занимания ще послужат за финално оценяване и окончателно селектиране на 10-те участника в последващите етапи на „_The Spot 2“.

ПРОГРАМА:

Харесайте страницата на The Spot във Facebook, за да следите актуалната информация за проекта

Ако имате въпроси относно проекта “_The Spot/_Място”, можете да ги зададете на телефона на сдружение „BG Бъди активен“ – +359 876 723 377 или на [email protected]

**Проектът “_Място” е разработен, за да изгради/надгради капацитета на партньори от НПО, публичен и частен сектор, участващи с общ проект за техния град. Проектът е замислен да насърчи споделянето на знания в сферата на междусекторното сътрудничество, облагородяване и разпространи добрите практики свързани с подобряване на градската среда.

Проектът “_Място – Доброволчество с въздействие” е ръководен и разработен от сдружение „BG Бъди активен“ и финансово подкрепен от The Coca-Cola Foundation. Предшестван е от предишно програмно издание през 2017 г., а с настоящата покана стартира вторият национален Placemaking проект.

No Comments

Post a Comment