Програма на сдружение BG Бъди активен

младежка сфера

Дългоочакваното откриване на Младежка сфера идва

 

Oфициално откриваме _Място в Шумен

Каним всички доброволци и граждани на град Шумен да споделят с нас момента на официалното откриване на алтернативното младежко пространство „Младежка сфера

Откриването на _Място в Шумен ще се проведе на 21-ви септември (петък) от 18.30ч. Идеята“Младежка сфера“ се реализира от сдружение BG Бъди активен и е финансирана от Coca-Cola Foundation, като част от проекта The Spot. На местно ниво той бе осъществен и реализиран от Общински младежки съвет – Шумен и Love 2 Design.

Идеята е съоръжението да се превърне в средище на младите хора, които търсят нови запознанства, искат да посвирят на китара, пиано или просто да почетат на спокойствие. Куполът ще бъде покрит, за да предпазва библиотеката и пианото от външни климатични условия. През лятото частично, а през зимата изцяло. Около самата сфера ще бъдат разположени импровизирани мебели от палети и барбарони, които младежите изработиха сами по време на специална работилница за градски мебели.

Концерт с танци и песни е предвиден за откриването, а от Общински младежки съвет приканват всеки,който има възможност да дари книга или списание за свободната библиотека на пространството.

Включете се в групата на проекта във фейсбук – TheSpot – Шумен, за да следите всичко актуално, което се случва с него.

Проектът _Място е създаден с цел да се експериментира с надграждане на качеството на градската среда и на база на желанието и участието на местните граждани,  ръководен от сдружение „BG Бъди активен“ и финансиран от Coca-Cola Foundation.

No Comments

Post a Comment