Програма на сдружение BG Бъди активен

Добрите дела на Ябълката_Място не спират

Добрите дела на Ябълката_Място не спират

 

Защото заедно можем повече!

По повод „Деня на Добрите дела” на 15-ти април,  Ябълката_Място даде живот на няколко дръвчета. Нашето _Място в Добрич започна своя втори сезон и продължава своята идея за ботаническа градина, като ученици, преподаватели и доброволци се включиха в акция по почистване и залесяване на територията.

 Инициативата е на сдружение ”Черноморски център за развитие” в рамките на проект „_The Spot/_Място“ на сдружение „BG Бъди активен“.

„С труд, усмивки и позитивна енергия успяхме да засадим 6 дръвчета и 20-тина храста, които ще растат заедно с младите и ще събират настроение и много приятни вибрации. За нас облагородената външна среда създава благоприятна вътрешна среда и щастие в участниците и ползвателите“, споделят от Ябълката_Място: „За около 2 часа успяхме да направим разделно събиране на боклуците на невъзпитаните граждани и да върнем живота на Мястото за новия сезон“.

Припомняме, че първата „Ябълка” бе открита на 16 септември миналата година по проекта, с труда на доброволци бе възстановено игрището между училищата „Климент Охридски” и „Леонардо да Винчи”. По време на трите етапа  бяха обособени – игрище, чешмичка, амфитеатър със сцена и лятно кино и автобус-библиотека. Поставени бяха нови футболни врати, баскетболни кошове и уреди за стрийт фитнес.

През 2018-та, отново като част от проекта _Място в Добрич ще бъде изградено и второ пространство чрез метода Placemaking. Следете етапите на проекта в официалната фейсбук страница на The Spot!

2 Comments

Post a Comment