Програма на сдружение BG Бъди активен

Добрите дела на Ябълката_Място не спират

Добрич избира с конкурс своето място, което ще бъде част от проекта „_Място – Доброволчество с въздействие“

 

Граждани от 4 квартала се включват в конкурса

През 2018-та в Добрич отново ще бъде изградено второто _Място, част от проекта The Spot 2 – „_Място – Доброволчество с въздействие“. Тази година, изборът на това кое пространство ще бъде облагородено остава в ръцете на гражданите. 4 квартала от територията на град Добрич се включват в „битка“ за участие по проекта. Целта е гражданите да се ангажират с идеята за местоправенето и да почистят  местата, които участват в проекта. Така те ще бъдат въвлечени в проекта още от самото начало, което е предпоставка за устойчивост и дълготраен живот на пространството. Местата, които ще участват са в следните квартали: ЖК Балик, ЖК Иглика, ЖК Добротица и  ЖК Дружба .

Критериите, по които ще се оценяват са следните:

  1. Брой участници
  2. Подготовка за интервенция
  3.  Ясна визия за мястото
  4. Как ще се гарантира устойчивостта

Мястото, което се справи най-добре ще има шанса да обогати междублоковото пространство.

Датите  за конкурса са :
28-ми Април от 10.00ч. – ЖК Иглика и ЖК Добротица
29-ти Април от 10.00ч. – ЖК Балик и ЖК Дружба

Припомняме, че през 2017-та, Ябълка_Място стана първото пространство в града, част от The Spot. С труда на доброволци бе възстановено игрището между училищата „Климент Охридски” и „Леонардо да Винчи”. По време на трите етапа  бяха обособени – игрище, чешмичка, амфитеатър със сцена и лятно кино и автобус-библиотека. Поставени бяха нови футболни врати, баскетболни кошове и уреди за стрийт фитнес.

Проектът „_Място – Доброволчество с въздействие“ е на сдружение BG Бъди активен и се осъществява с финансовата подкрепа на Coca Cola Foundation. Изпълнител на територията на Добрич е Сдружение Еко Добруджа/ДоброЖънци.

За повече информация и въпроси: +359 898 98 14 18 (Илияна Христова)
+359 898 42 83 90 (Момчил Радичков)

No Comments

Post a Comment