Програма на сдружение BG Бъди активен

дискусионен панел

Дискусионен панел на тема “Бъдещето на градовете след ковид”

Дискусионен панел ще разисква как да изградим Градове, адаптирани за промените, наложени от пандемията.

По време на Дискусионен панел “Бъдещето на градовете след ковид”,на 4-ти юни в Пловдив ще бъдат дискутирани въпроси, свързани с нуждата от преосмислляне на най-важните градски проблеми, които се задълбочиха под въздействието на пандемията – публичните пространства, градското планиране, сградите, мобилността в градовете, образованието, културата.

Събитието ще се проведе на ул. Отец Паисий, ArtnewsCafe, с начален час 19ч. Организатор на дискусионния панел е сдружение БГ Бъди активен, като част от програмата  _Място България, осъществява се с подкрепата на Фондация Кока-Кола и се провежда в партньорство с Община Пловдив и Общинска фондация “Пловдив 2019” . Oфициални медийни партньори на събитието са: MеdiaCafe. bg и ПодТепето

Събитието е посветено на въпроси, свързани със здравословна градска среда, приобщаващи градски пространства, култура, туризъм, дигитални иновации, спорт и благосъстояние на гражданите. Сред поканените участници в панела ще бъдат експерти от от цялата страна, работещи във сферите архитектура, урбанизъм, култура и изкуство, туризъм, медицина, неправителствени организации, журналисти и разбира се активни граждани.
Ще предизвикаме дискусия по темите, заложени в програмата, като всеки от участниците ще има възможност да даде добри примери от своята област и работа, ще бъдат обсъдени проблемите, с които се сблъскват хората и бъдат предложени решения, които да бъдат приложени в бъдеще.

След края на дискусията, събитието ще премине към неформален коктейл.
В Сдружение БГ Бъди активен вярваме, че градът трябва да се адаптира към “новото нормално” и всички сфери на живот в него да претърпят промени. Сигурни сме, че подобна дискусия ще припомни колко е важно градовете да са ориентирани ЗА и КЪМ хората и да осигуряват достатъчно възможности за безопасен и здравословен начин на живот. Възстановяването и изграждане на новата реалност е приоритет за всички хора, бизнеси и градове, всички ние ще се възстановяваме по различен начин, но ЗАЕДНО.

No Comments

Post a Comment