Програма на сдружение BG Бъди активен

5 км бягане с кауза ROTARUN се присъединява към събитията Спорт #БезОтпадъци

RotaRun Bulgaria е национална инициатива на Ротаракт клубовете в България. Участниците се включиха в 5-километров маратон в подкрепа на Българския регистър за потенциални донори на стволови клетки.

в Пловдив, събитието премина под егидата – Да спортуваме на чисто!  Нашият Шишеяд гостува на Гребната база  и заедно с доброволците подкани участниците и гостите на събитието да събират разделно своите отпадъци и да се замислят за това какво оставят след себе си

„Който тича – пази чисто! Нашите приятели от BG Бъди активен за поредна година ни подкрепят в посланията за зелената идея и ще ни помогнат да направим инициативата ROTARUN  по-чиста като организираме разделно събиране на опаковките от напитки  в специалната инсталация инсталацията Шишеяд, част от кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”. .Нека бъдем отговорни граждани и бегачи за подражание- да се погрижим за нашето здраве, за здравето на други хора и за чиста околна среда.“, казва Радослав Тонев от Ротаракт.

 По време на всички събития, присъединили се към календара на сдружението, ще бъде поставена и арт инсталацията Шишеяд за събиране на пластмасови бутилки, част от кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”

 

Спорт #БезОтпадъци (Sport #WithoutWaste) се финансира по програма Еразъм+ Спорт на Европейския съюз. Координатор на проекта на европейско ниво е Сдружение BG Бъди активен

 

No Comments

Post a Comment