Програма на сдружение BG Бъди активен

ПФК Ботев Пловдив спортува #БезОтпадъци

Голям жълт Шишеяд е новата придобивка на ПФК Ботев Пловдив. С разполагането на арт инсталацията Шишеяд, ПФК Ботев Пловдив подкрепя кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” на сдружение BG Бъди активен и отправя призив към своите привърженици за споделена отговорност към новия дом на жълто-черните – обновения стадион “Христо Ботев”. “Спортувай на чисто” и “Покажи своето отношение към стадиона” са посланията, с които управата на клуба ще ангажира феновете и ще ги призове да използват “Шишеяд”-а по предназначение. Малки и големи фенове ще имат възможност да изхвърлят своите бутилки от напитки и по този начин да ги върнат за рециклиране, а от клуба са предвидили и мащабна информационно-образователна кампания, която ще показва как следва да се случва това. Указания как да се третира бутилката преди да бъде изхвърлена ще бъде поставена и на специална табела пред самия Шишеяд.

Шишеядът ще бъде разположен на паркинга, а ПФК Ботев Пловдив е първият голям футболен клуб, който се присъединява към Спортни събития #БезОтпадъци и демонстрира как спортът може да обединява за създаване на устойчиви навици и споделена отговорност към средата. “Спортните клубове, федерации и организаторите на масови спортни събития могат да играят важна роля в промяната на нагласите и поведението на спортните запалянковци и участници в мероприятия. Спортът възпитава и учи малки и големи на много неща, а една от важните теми, по които може да вземе отношение е опазването на природата/градската среда, разделното събиране и рециклиране на отпадъците”, коментира Ласка Ненова от сдружение BG Бъди активен.

Събития #Безотпадъци са част от кампания „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“ на сдружение BG Бъди активен, която се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола

Партньор на кампанията е ЕКОПАК България. Медиен партньор на кампанията е Дарик Радио 

 

No Comments

Post a Comment