Програма на сдружение BG Бъди активен

фестивал

#БезОтпадъци по време на фестивал Усмивки под тепето

Фестивал #БезОтпадъци
Защо?
За да помислим за отпечатъка, който оствяме след себе си докато се забавляваме и как можем да го избегнем.
По време на фестивал „Усмивки под тепето“, организиран от MaskArt и  Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC, МЯСТО България осъществява кампания, насърчаваща посетителите да събират и изхвърлят разделно отпадъците си. Всички гости имат възможност да „нахранят“ Шишеяд със своята бутилка, а той винаги е гладен.
Доброволците на _Място България раздават пликчета, в които зрителите да събират своите отпадъци по време на представленията, за да няма нищо забравено по седалките.
За най-малките – по време на детската програма на комедийното събитие, забавлявахме децата с нашите Чисти игри и така те научиха много за разделното събиране на отпадъците, защо трябва да го правим и защо е хубаво да се рециклира.
Програмата на фестивала от 1 до 3ти септември продължавa.
Ако имате въпроси и искате да научите повече не се колебайте да попитате нашите доброволци.

Комедиен фестивал „Усмивки под тепето“ събира в Пловдив едни от най-големите имена на театралната и музиална сцена

Интересен акцент на фестивала е  присъединяването му към семейството на събитията #БезОтпадъци, които се случват в града в последните три години. Началото на подобни събития бе по време на Европейска столица на културата 2019-та, когато всички събития част от програмата бяха подкрепи от платформата на сдружение БГ Бъди активен – “Аз Ти Пловдив! – Чиста Европейска столица на Културата 2019”.

От тогава и до сега сдружението продължава да подкрепя големи и малки фестивали и събития, като им помага те да бъдат по-чисти и да разпространяват нуждата от лична отговорност към средата.

“Масовите събития като фестивали, концерти, спектакли са едни от най-приятните моменти в живота на всеки град. Но освен положителните емоции, те носят със себе си и много отпадъци. Проектът Партньорство за красива и чиста България част от дългосрочната програма _Място България подкрепя големи събития в цялата страна с идеята да помислим за отпечатъка, който оставяме след себе си докато се забавляваме и как можем да го избегнем.”, казва Румяна Киризиева от сдружение БГ Бъди активен.

По време на събитието се провежда мащабна информационна кампания, по време на която доброволци ще обясняват ползите от разделното събиране и рециклиране и как то трябва да се случва правилно. Ще бъдат разположени и кошчета за разделно събиране и арт инсталацията Шишеяд, която ще събира пластмасовите бутилки генерирани от публиката.

“Радваме се, че ще успеем да покажем на пловдивчани, че културата означава и отношение към средата”, казва Анна Бояджиева от организаторите от МаскАрт.  “Заедно с всички актьори, участващи в постановките, ще споделим призива на БГ Бъди активен за събития #БезОтпадъци” и се надяваме, че пловдивчани ще дадат пример за това какви могат да бъдат зрителите и ще оставят след себе си театъра чист”

No Comments

Post a Comment