Програма на сдружение BG Бъди активен

Сервиз за пейки

Различни публични пространства в Сoфия, Пловдив, Троян, с. Воден, Трявна, Русе, Казанлък и Шумен станаха част от Пейка_Място. Инициативата “Сервиз за пейки” бе осъществена  с партньорство с Destructive creation и е специална в контекста на проекта “_Място” поради две  основни причини: адресира определен елемент от публичното пространство вместо конкретно пространство и беше проведена на различни локации из цялата страна.

Идеята, мотивираща нейното осъществяване, изхожда от това, че ремонтирането на пейки в града носи голямо удовлетворение и не е трудно постижимо. От друга страна, това действие има терапевтичен и възпитателен ефект за жителите на района, в който определена пейка е ремонтирана. Всички отделни интервенции бяха реализирани на база напълно спонтанни/неочаквани намеси (ремонти) за жителите на кварталите или посредством организирани акции, въвличащи ученици и граждани в ремонтите.

Всички ремонтирани пейки по време на инициативата (общо 100) имат общи отличителни знаци – стикери, с допълнителна информация за “Сервиз за пейки” и номер,  отбелязващ броя ремонтирани пейки до този момент.

За работния екип, зад инициативата и проекта “_Място”, пейката е едно наистина специално място за всеки един от нас; място, от което всеки има приятни спомени и на което всеки е прекарал много време в публичната градска среда.

Партньор на инициативата “Пейка _Място” бяха “Destructive Creation” – българска група от анонимни артисти.Te провеждат акции, предимно нелегални, в които променят градската среда с цел изпращане на социални и политически послания или просто подобряване на средата в полза на хората.

София_пейка_Място
[rev_slider_vc alias=“bench-service-footer-slider“]