Програма на сдружение BG Бъди активен

РЕЗУЛТАТИ ОТ НАЙ-ГОЛЯМОТО ПРОУЧВАНЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ

ресурси за общини

Най-често изхвърленият отпадък са угарките от цигари. Тютюневите изделия съставляват 38% от всички отпадъци по пътищата в САЩ и 30% в „преходните зони“ – местата, където пушачите преустановяват пушенето си, преди да продължат.

Като част от проучването на Keep America Beautiful през 2009 г. „Поведение на замърсяване в Америка“ са събрани конкретни данни за замърсяването с цигарени угарки. Това включва наблюдения на пушачи в зони за отдих, барове/ресторанти, обекти за продажби на дребно и медицински заведение/болници.

Свалете целия документ за да прочетете повече информация.

Преводът на български език е дело на сдружение „БГ Бъди активен“, осъществен като част от дългосрочната програма _Място България, и финансиран от Фондация Кока-Кола, с единствена цел безвъзмездното му разпространение сред българската публика и достигане на информацията до по-голям брой хора.

Ресурсите са  част от сътрудничество между американската организация “Keep America Beautiful”  и сдружение БГ Бъди активен, които обединяват силив областта на обмяна на опит и ресурси, посветени на гражданското включване и опазването на околната среда.