Програма на сдружение BG Бъди активен

Мнение: Защо е толкова важна работата в кварталите?

Защо е важна работата по кварталите и толкова години вече ѝ обръщаме внимание⁉️ Това запитаха нашите партньори Power Jump Варна през изминалия уикенд.

🏡🏘Това са местата, където реално живеят хората от града – там са домовете им, там играят и учат децата им, там има местни бизнеси, там можеш реално да видиш каква е културата на града. Средата е половин учител👩‍🏫. Ако в кварталния парк или предблоково пространство е мръсно, занемарено и опасно 🏚🏗🏭, скучно е и нищо не се случва, това е „възпитателят“ на следващото поколение и те ще носят тази среда в поведението си.

Когато в парка или площадката пред блока е живо и пълно с народ, мястото се поддържа 🏣🏤, случват се събития, има смислени и полезни инициативи 👨‍👩‍👧‍👦, това „посява“ друг тип семенце в душиците на нашите деца.

Тази година случихме Международна седмица на физическата активност и спорта в парк Христо Ботев до читалището в едноименния квартал. В рамките на само един ден „посяхме“ много примери и послания: ♥️ има много форми на движение и всеки от нас трябва да намери своето движение, което го кара да се чувства здрав и добре. Това може да се случва в квартала, не е нужен специален фитнес център ♥️ средата около нас е по-хубава, когато е чиста и всички можем да помогнем за това. Така ни е по-приятно да я ползваме за различни цели ♥️ различните поколения могат да се забавляват заедно на едно място ♥️ зад блока може да бъде много по-забавно, отколкото на голямо събитие в центъра ♥️ първата победа (с купа или медал) може да ти се случи точно пред вас.

Паркът в нашия квартал е наш – ние можем да го направим хубав или лош 🏫Христо Ботев🏫 се оказа прекрасен квартал с прекрасни хора и ние бавно разширяваме обсега на дейностите си там. Искрено се надяваме да разширим и промяната, дългосрочното въздействие и ангажираността на местната общност през следващите години! Място България #ПромянатаВъзможна

 

No Comments

Post a Comment