Програма на сдружение BG Бъди активен

34 чувала с отпадъци събрани от река Струма

Сдружение „МоМенТор“  демонстрира своята отдаденост към създаването на положителна промяна в околната среда по време на участието им в кампанията „Не на незаконните сметища“. В тази инициатива те се включиха в почистването на бреговете на река Струма, демонстрирайки своята ангажираност към опазването на природните ресурси и подобряване на качеството на живот на всички жители.

Доброволческата акция привлече множество участници, които работиха неуморно, за да съберат 34 чувала с отпадъци. Това впечатляващо постижение подчертава силата на единството и факта, че когато хората се обединят около обща кауза, могат да постигнат невероятни резултати. Участниците показаха, че са готови да положат усилия, за да гарантират, че нашите природни пространства остават чисти и красиви за бъдещите поколения.

Докато почистваха района, доброволците бяха информирани за значението на предотвратяването на нерегламентирани сметища. Сдружението осъзнава, че докато физическото почистване на замърсени зони е важно, също толкова решаващо е да се образоват хората относно важността на правилното изхвърляне на отпадъците и поддържането на чиста околна среда. Ето защо те провеждат информационни кампании, насочени към различни аудитории, включително ученици, местни жители и фирми.

Кампанията имаше за цел да повиши осведомеността относно отрицателното въздействие на нерегламентираните сметища върху екосистемите и човешкото здраве. Чрез своите инициативи сдружението иска да насърчи устойчивостта и отговорното поведение сред обществото. Почистването на река Струма беше идеална възможност да се съсредоточат усилията им върху конкретен проблем, който засяга както местните общности, така и дивата природа.

Като цяло, участието на Сдружение „МоМенТор“ в кампанията „Не на незаконните сметища“ служи като вдъхновяващ пример за това какво може да постигне една общност, когато работи заедно за обща кауза. Техният ангажимент за опазване на околната среда и образование е доказателство за тяхната отдаденост към изграждането на по-добро бъдеще за всички. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.