Програма на сдружение BG Бъди активен

TheSpot-добрич

Ябълката_ Място навлиза в своя последен етап

Утре (8-ми септември) ще стартира последният 3-ти етап от проекта – „Действие“. И както е и името на етапа, така и ние ще действаме! По време на последния етап ще се случи и видимата промяна, благодарение на идеи на гражданите и младежите, една изоставена площадка ще се превърне в по-приятно място. Всеки, който желае може да се включи в построяването на сцена и облагородяване на това място.

Откриването на Ябълката_Място ще бъде на 16-ти септември с програмата на „Активна Събота 2017“. Програмата ще включва много спортни и творчески занимания, много изненади, игри за най-малките и много настроение.

ЗА ПРОЕКТА:

_The Spot” е най-новият проект, иницииран от сдружение „BG Бъди aктивен“, целящ да преобрази 10 градски пространства в различни градове в България и да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Идеята се реализира за първи път в България и е вдъхновена от т.нар. PlaceMaking – движение в Европа и САЩ, което предизвиква гражданското общество активно да участва в процеса по сътворяване на атрактивни публични места. Проектът се организира в България с финансовата подкрепа на Фондацията на Coca-Cola.

Повече за проекта може да прочетете тук

No Comments

Post a Comment