Програма на сдружение BG Бъди активен

Тоtka-mqsto-podpiska-чешма

Доброволци събраха подписка за поставянето на чешма на ТОТКА_Място

Дворът до бившия тютюнев склад в града бе отново съживен преди малко повече от месец

Площадката при бившия тютюнев (червения) склад в град Самоков бе обновена преди месец, а новото любимо място на младите хора в града носи името ТОТКА_Място. Инициативата бе част от проект „The Spot“ на сдружение „BG Бъди активен“.

Сега, месец след официалното откриване на площадката, младежи от града сами са инициирали събирането на подписи за поставяне на чешма на площадката. Ангел Бондов от |НЕ|формално, с помощта на доброволци, успя да събере 123 подписа само за няколко дни. „Младите хора трябва да бъдем по-активни и да бъдем за пример. На тази площадка липсва единствено чешмичката“, сподели Йоана Механджийка, част от доброволците.

Ангел входира молбата за поставянето на чешмичка в Община Самоков. Сега всички очакваме молбата да бъде одобрена! Очаквайте продължение по темата.

ВИЖТЕ кратко видео за инициативата:

[iframely]https://www.youtube.com/watch?v=xh07ytqZ8Wo&feature=youtu.be[/iframely]

Повече за проекта _Място прочетете ТУК

Кои са останалите градове, част от проекта можете да научите ТУК

Харесайте страницата на The Spot  във Facebook, за да следите актуална информация по случая

За „The Spot“:

 „The Spot“ е най-новият проект, иницииран от сдружение „BG Бъди активен“, целящ да преобрази 10 градски пространства в различни градове в България и да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Идеята се реализира за първи път в България и е вдъхновена от т.нар. PlaceMaking движение в Европа и в САЩ, което предизвиква гражданското общество да се включи в процеса по сътворяване на атрактивни публични места. Сдружението отправи покана към всички желаещи да вземат участие в създаването на мултифункционални открити пространства за спорт, култура и социални дейности в 10 български града до края на годината. Проектът се организира с финансовата подкрепа на Фондацията на Coca-Cola.

No Comments

Post a Comment